fredag, september 12, 2008

en dejlig blank fredag

Ah, en fredag uden aftaler i kalenderen. Herligt. Med mulighed for hyggelige gøremål. En af de hyggelige ting er at kigge til valnøddeessensen. Efter ca. 3 uger, skal låget skrues af og der røres, så indholdet iltes. Den klare Brøndum snaps er nærmest helt sort, når man løfter glasset op, og i bunden skimtes valnøddestykkerne. Der dufter af valnødder, da jeg endelig få bakset låget af. Jeg rører i det og tager lidt af essensen over i et glas, og nu er den mørkegrøn. Fortyndet med Rød Ålborg, smager den lovende, og jeg mener nok der er fremtid i den. :-) Låg på igen og den skal stå til jul. Så skal den filtreres og 15 teskefulde blandes i 70 cl ukrydret snaps. Yngste har i lang tid drømt om, at vi alle skulle holde jul hos dem i år efter jul i Cape Town sidste år og i Kairo året før, og for mit og ældstes vedkommende i Sisimiut for 3 år siden. Nu har svigersøn og yngste vist andre planer på bedding, incl. en rejse hvor man ikke tager forældre og svigerforældre med. Men jeg er nu også sikker på at valnøddesnaps går fint til en påskefrokost i valnøddetræets skygge. I min opskrift står, at snapsen bliver bedre år for år som en rigtig fin cognac. Så det........
Jeg har været nede på Topdanmark kontoret, og blev nødt til at parkere som man gør visse steder sydpå, så man lukker en anden bil inde. Jeg har ikke haft kasko på Felicia i et år, og det er jeg ikke rigtig tryg ved, så for at blive optaget igen, skulle en af de ansatte ud og gå en tur rundt om den og aflæse km. tallet, og så kan det ikke gå at parkere for langt væk. Men alt gik godt, og Felicia er nu fuldt forsikret igen. Hørte lige om Inger, der fik stjålet sin bil, som ikke havde kasko, og derfor vanker der heller ingen erstatning.
På biblioteket havde de fået "Et plantageeventyr" hjem til mig. Jeg øjede den lidt hurtigt igennem og undrede mig over at stedet hedder Abildgaard. Men den måde stuerne bliver beskrevet på, gør at jeg kan genkende det. Nu kan yngste jo skrive "Et ombygningseventyr".
I Føtex havde de sorte læderstøvler i gummistøvlefacon, der lige passede til mine ben, så dem snuppede jeg. Tænkte på dengang pigerne var begyndt at forstå, at der var mere status i nogle butikker end andre. Hvis jeg så havde købt et eller andet stykke tekstil til dem, som egentlig var pænt, så mistede de interessen, når jeg sagde, det var fra byens førende modebutik...
Denne weekend byder på teologi for mig. I august startede vi på 3. år, som også er det sidste år. Jeg er vist også ved at være mæt af teologi på det niveau. Jeg savner de 2 teolotøser, Ida og Mette, der underviste på 2. år i systematisk teologi og kirkehistorie. Det var spændende fag, og de var rigtig dygtige undervisere. Men nu står den på teologi en weekend hver måned frem til juli. Hvis jeg altså vil. Det er jo ganske frivilligt...... Jeg tror godt, jeg gider.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar