onsdag, oktober 01, 2008

Eftermiddags-bio


Er der noget bedre end et biografbesøg på en regnfuld eftermiddag? Min nabo tog initiativet, og iført regntøj travede vi afsted til biografen, der ligger tæt på. For en gangs skyld havde jeg ikke læst anmeldelserne, men naboen har det ligesom mig: film skal være i "feel-good" kategorien. Så var den noget for hende, var den også noget for mig!

Og det var den. "En Enkelt Til Korsør". Den var sjov og underholdende, og samtidig gav den stof til eftertanke. Hovedpersonen Jesper med en ph.d. skulle arbejde sin studiegæld af og tog arbejde som dansklærer på VUC i Korsør. Den akademiske københavner og de meget forskellige elever, var som dumpet ned fra hver sin planet, og det kom der rigtig sjove situationer ud af.

Heldigvis - at jeg ikke havde læst om handlingen! Jeg blev rigtig overrasket efterhånden som begivenhederne foldede sig ud. Go' film! Og konklusionen må være noget i retning af både at blæse og have mel i munden - på den romantiske måde, altså.......

Da vi gik over Avistorvet på Papirfabrikken var der en lille fest igang. Solen skinnede og Burbon Street Jazzband spillede. Museumsdirektøren talte om Papirfabrikkens historie og ombygning. Borgmesteren talte om, at det er Arkitekturens Dag og Silkeborg havde modtaget den fornemme arkitekturpris: "Byplan-prisen", som så i dag blev afsløret og overrakt til Årstiderne (arkitekt) og Henton Group (investor). Den store granitsten, som prisen (der på afstand lignede en stor sol) skal nedfældes i, er bestilt i Kina og vejer 12 ton!! Den var bare ikke nået frem til i dag, men vi så en lille model. Og så spillede Burbon Street igen, og der kunne købes pølser og øl.

Således beriget, var det tid til at gå hjem og lufte hund.

2 kommentarer:

 1. Hej mor
  Pussigt med det første billede. Galasi har bedt mig sige til dig, at du skal komme ned og høste valnødder - de er begyndt at regne ned. Vi har også brug for din æblekyndighed :-)
  Håber snart du kommer.
  Kh den bette

  SvarSlet
 2. Hvornår????
  På den anden side af weekenden.
  Det vil jeg gerne.
  Knus.

  SvarSlet