mandag, oktober 20, 2008

Frivilligcenter Silkeborg


Lige nu sidder jeg i Frivilligcentret, som er et lille hus med 2 mødelokaler, 2 kontorer, køkken og toilet samt Datastuen, hvor medlemmer af Ældresagen underviser i pc brug. Frivilligcentret fungerer som en paraplyorganisation og sekretariat for en række foreninger og organisationer på det frivillige sociale område. Foreninger kan få hjælp til administrative opgaver, netværk, formidling, synlighed - og et sted at samles. John er ansat som leder (han er iøvrigt fysioterapeut og langt væk fra patienterne, men han har flere og andre spændende evner) Pia er flex-jobber og passer kontoret.

Fremtidsudsigterne for driften af huset er ikke de bedste, idet den årlige økonomiske støtte på 600.000 kr. bliver skåret væk med udgangen af 2008. Bestyrelsen arbejder for at sikre ny støtte, men det ser ikke lovende ud, og jeg tror, John skal ud og finde et andet job.

Grunden til at jeg sidder her fra 12 - 14 er, at John har ferie og Pia er syg. Der har været en anden frivillig her fra 9 - 12 og vi gør så det, at vi besvarer telefon og tager imod henvendelser iøvrigt (og blogger....)

Og så er man ellers i gang med at skabe en kultur her i huset, hvor frivillige i højere grad bliver en del af hverdagen, så man i værste fald ikke står med et helt ubemandet sekretariat i januar 2009.

Så jeg må hellere passe på, at jeg ikke ender som en ulønnet kontormedarbejder. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar