søndag, oktober 05, 2008

I egen kurv


Gad vide hvor meget hunde registrerer, at de ikke er på hjemmebane? Bugsy har det uden tvivl godt, når han bliver passet hos den ældste af de sødeste! Når han kommer hjem, går han lige hen til sin kurv og indtager den der bulldog stilling med forsiden af halsen strakt, og så sover han!
Jeg reducerede de 4 timers Gammel Testamentelig eksege i går til 1 time! Det er drøjt, at man på Teologi for Lægfolk planlægger de 4 timer i rap. Men det er selvfølgelig undervisernes fritid og sikkert svært at få det hele til at gå op. Anyway, jeg tog den sidste time med som handlede om Ordsprogenes bog. Dagens opmuntrende ordsprog lød sådan her, Ordsp. 13,31. "Gråt hår er en prægtig krone"!!!! Det ku' vi li' alle os gråhårede!! Men sådan er holdningen jo ikke i dag..... Det er fordi, der er for mange af os, konkluderede vores underviser. Dengang, for flere tusinde år siden, var middel-levealderen 35-40 år. Ikke så underligt, at man mente, at gråt hår var en prægtig krone!
På bagsiden af vores lokale fredags avis, reflekterede en mandlig journalist over sin alder. Præciseret som nærmere 40 end 30. Han registrer fysiske alderdomstegn, men værst er det, at han er begyndt at komme med kommentarer og vittigheder på samme måde som sin far! Han slutter sin klumme med samme sætning, som han bruger som overskrift "Jeg er bare en gammel hængerøv"
Jeg lader den lige stå og tale for sig selv sammen med "Gråt hår er en prægtig krone"
Værdierne ændrer sig gennem tiderne!!

2 kommentarer:

  1. Zobelpelsen er først virkelig værdifuld, når den får et skær af gråt!

    SvarSlet
  2. Ja, så er den virkelig værdifuld. Tak for oplysningen, Rimkoger

    SvarSlet