lørdag, oktober 11, 2008

smiler endnu.....

Jeg har smilet lige siden hunde-lufteturen i morges, bl.a. fordi jeg har fået et nyt kamera i stedet for det der gik i stykker i tirsdags. Nu ligger batteriet og bliver ladet op, og så skal jeg til at lege med det i morgen.
Jeg har været til fernisering på Kunstcenter Silkeborg Bad. Kan ikke rigtig blive enig med mig selv om, hvad jeg synes om det, jeg så og hørte. 4 billedkunstnerne har nyfortolket 7 klassiske mesterværker fra den europæiske kunstscene. Er det ikke det, amatører gør? Slå op i en kunstbog og så fortolke billedet med egne penselstrøg? Nå, jeg vil ud og kigge på det igen engang. Mødte tidligere kollega og fik et glas vin.
Silkeborg Bad var min første arbejdsplads i Silkeborg i 1974. Det var et sted for dem der havde råd. Skuespillere og erhvervlivets top. I dag ville det hedde Spa og Wellness. Jeg arbejdede der til 1976, da der blev en stilling på sygehuset.
Henrik kom og samlede den kontorstol, jeg købte for nogle dage siden. Det er da utroligt, at en stol sælges i så mange små dele. Jeg smilede rigtig meget, da den var samlet! Jeg er så meget uvenner med sådan nogle samlesæt.
Jeg smilede også meget, da vi lavede mad. Jeg mener, det er stegemesterens opskrift - selv er han ikke sikker på det. Retten består af af kalvelever i strimler stegt sammen med løg, tomater, bacon og bananer. Det er de stegte bananer, der sætter prikken over i'et!!
Så alt i alt: mange ;-))))

5 kommentarer:

 1. Hej! - Skulle hilse og sige, at jeg lige som dig mener, at det er stegemesterens egen opskrift. Og ja, den er rigtig lækker! KhAnnette

  SvarSlet
 2. Jeg vil nu ikke sige, at det kun er amatører, der gør den slags... den kæmpe udstilling jeg skal se i Paris i november, er jo netop bygget op omkring Picassos fortolkninger af kendte værker af fx Rembrandt, Ingres og andre, som var meget tidligere end ham.

  Netop for at understrege, at inspiration går videre... Picasso sagde jo i øvrigt selv, at "det tog ham 4 år at male som Raphael, men et helt liv at male som et barn"!

  Men jeg kan nu vældigt godt lide den nyfortolkning af Manet jeg kan skimte på din blog!

  PS! Nu giver du mig lyst til stegt lever i aften ;-)

  SvarSlet
 3. Ja Annette, det er det - og ja, det er den!

  SvarSlet
 4. Jamen, det er rigtigt Nille. Inspirationen går videre. Oplægget var både Manets "Frokost i det grønne" men også Picassos fortolkning fra 1961. Og jeg har fået øjnene op for det spændende i fortolkningerne.

  SvarSlet
 5. Hej...

  Jeg havde da også mine iagttagelser om denne udstilling....

  http://www.larssvanholm.dk/parafraser.htm

  Mvh Lars

  SvarSlet