torsdag, november 27, 2008

Dilemma

Jeg var til årets første julefrokost i går. Beskeden, men den smagte rigtig godt. Frivillig-pleje, hedder det. Og hvor er det hyggeligt bare at sidde og snakke om dit og dat og løst og fast uden en dagsorden at forholde sig til. Alligevel blev jeg ramt af lidt dårlig samvittighed, da jeg åbnede for TV og direktøren for Mødrehjælpen sammen med en nødlidende dansk mor med 3 børn fortalte om, hvor få penge nogle mennesker må klare sig for. Mødrehjælpen uddeler checks til 200 familier, men der er 600, der søger. Så vi blev opfordret til at give et bidrag til Mødrehjælpen.
Det, den indre stemme sagde var, at hvis vi havde købt noget mad i Føtex og spist hjemme hos en af os fem, så kunne vi have givet et par hundrede til en af de organisationer, der deler julehjælp ud.
En anden lille stemme trængte sig på og sagde "Gu' vil vi da ej - vi er jo ikke ude i noget overforbrug"

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er trist, når der er nogen der må leve for så få penge.Det er isæt syn de børn der ikke kan få det andre børn får, af ting og oplevelser .Jeg kan også for dårlig samvittighed,men jeg mener at man jo ikke kan støtte alt og vi har nok hver især vores mærkesager som man støtter
    Men det er svært i juletiden,men det er nok rigtig som midt barnebarn sad til mig en gang "mormor du kan jo ikke rede hele verden"

    SvarSlet
  2. Det var klogt sagt af dit barnebarn, Conny, men det er trist, når nogen børn ikke kan få det, som andre får.

    SvarSlet