torsdag, marts 19, 2009

Biblioteket.

Jeg skulle bare aflevere et par bøger. Jeg skulle slet ikke låne noget, for jeg er i gang med Stieg Larsson, men jeg skulle lige se mig lidt omkring, når jeg nu var der. Jeg elsker biblioteket med alle de tilbud der er. Bøger på papir, lydbøger, aviser, magasiner og tidsskrifter, al slags musik og mange film og adgang til computere.
Jeg endte med en stak bøger, et par cd'er og en lydbog!!
Der er mange hyggekroge, hvor man kan sidde og læse eller høre musik. Lige over for biblioteket ligger Th. Langs Skole og HF og det ser ud som om nogen elever lige smutter over på biblioteket, inden de skal videre.
Der hænger 3 malerier af byens store, verdensberømte kunstner Asger Jorn. Han har fortalt, at han fik inspiration til at blive kunstner ved at sidde på biblioteket og læse i kunstbøger, og derfor forærede han billederne til netop Silkeborg Bibliotek.
Udenfor var der strålende solskin og en kølig vind. Hos blomsterhandleren var der taget forskud på foråret med skønne vibeæg.

10 kommentarer:

 1. Hvor ser der dejligt ud på dit bibliotek, og Asger Jorns malerier er unikke.
  Vibeæggene er en helt speciel blomst så ubeskrivelig smuk og hammer dyr hos blomsterhandleren, så der går jeg hurtigt forbi.

  SvarSlet
 2. Det er lige før det bare skulle hedde et mediatek. På mit bibliotek (Ringsted) er jeg flittig låner af meget andet end bøger: Musik, lydbøger på mp3, magasiner, dvd-film og spil til computer, PS2 og Wii. Ja, de har endda en Wii med storskærm, så man lige kan få et parti golf imellem lånene.

  SvarSlet
 3. Jeg levede på vores landsbybibliotek som barn - det var en helt ny verden, der åbnede sig... og jeg var flittig bruger.

  Desværre er biblioteker i Belgien en ret så kedelig affære; ellers ville jeg helt sikkert gøre mere brug af det. Nu må jeg så købe bøgerne i stedet for! Men dit bibliotek ser fantastisk hyggeligt ud!

  SvarSlet
 4. Der ser virkelig dejlig ud, og de malerier, er jo nogle perler, godt de fået dem sat, så man ikke bare kan røre dem.
  Det med lydbøger, har jeg tænkt på længe, men at komme ind til byen, for at låne eller aflevere, det er et problem, men det kunne jeg godt have tænkt mig.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Manna, eg nøjedes også med at "tage" vibeæggene på foto. Det er ganske gratis

  SvarSlet
 6. Betina, vi er heldige med vores skattekroner, når det handler om bibliotek

  SvarSlet
 7. Nille, det er da ærgerligt, at bibliotekerne er så kedelige hos dig.
  Så kan du lave dit eget hjemme hos dig selv. :-)

  SvarSlet
 8. Vibeke, der er mange ting at hente. Men man skal jo derhen, og hvis du bor for langt væk, så bliver det for besværligt.

  SvarSlet
 9. Ja, det er vi - men som jeg også tit siger, de behøver ikke brugerbetaling, når de sådan nogle som jeg. Ligger jævnligt en skilling for lidt for sent afleveret materiale. Til gengæld støtter jeg også op om deres andre aktiviteter og følger deres nyoprettede gruppe på Facebook :-) De er fremme i skoene.

  Bliver lige nødt til at nævne http://netlydbog.dk/ for Vibeke. Mit bibliotek har lige tilmeldt sig tjenesten, så jeg kan både downloade lydbøger og ebøger hjemmefra nu. Herligt.

  SvarSlet
 10. Biblioteker og boghandlere er noget nær de bedste steder, jeg kan opholde mig. - Især pga. duften. Jeg har arbejdet på et forlag i mange år og elskede at gå en tur ned på lageret for at indånde den skønne duft af nye bøger :-)

  Det er et dejligt bibliotek, I har i Silkeborg. Endda med Asger Jorn malerier. Det var smukt af ham at skænke sit bibliotek en gave.

  Vi har et lille lokalbibliotek lige om hjørnet. I tidsskriftafd. står der kaffe, the og kager til rådighed. Jeg tror, at når jeg inden længe får meget fritid, vil hygge mig meget derinde. Der er også tit foredrag af forskellige forfattere.

  SvarSlet