fredag, april 24, 2009

Frivillig på Kunstcentret.

Det er mere end et år siden, jeg meldte mig som interesseret i at blive frivillig på Kunstcentret Silkeborg Bad. Nu var der blevet plads i gruppen, som er på ca 70 personer, og jeg var til introduktion i går sammen med 2 andre nye.
Som frivillig går man rundt i udstillingsområderne og besvarer spørgsmål og holder øje med det hele. Der er brug for 4 frivillige hver dag. En vagt er på 4 timer og der skal være 1 person i hver af de 2 udstillingsbygninger. Det kan ikke være så svært. Man kan selv bestemme, hvor ofte man vil komme, men man skal være der 2 gange om måneden.
Det, jeg synes lyder mest spændende, er den omvisning og introduktion, der er for de frivillige, når en ny udstilling er gjort klar. Alle bliver klog på, hvad de forskellige kunstnere vil med det, de udstiller. Næste store udstlling hedder EXILE og 28 danske og udenlandske kunstnere vil give deres tolkning på begrebet exil - det at føle sig hjemløs og fremmed, filosofisk, politisk, menneskeligt og eksistentielt.
Det kommer der mere om d. 21. maj.
Jeg har valgt et billede, der knytter an til dengang stedet var et kurbad og overlæge Gram Hansen havde konsultation der. Det er sjovt, det er bevaret. Der er et lille mødelokale og lagerplads nu.
Da jeg kørte derud, tænkte jeg på dengang i 1974. Da lå der en gæst på briksen og ventede på, at jeg kom og gav en gang massage. Arbejdstiden var fra 7.30 til 12.30, men ingen gæster ønskede at komme til behandling så tidligt, og ingen ønskede tiden 12.30, for da var der frokost. Min mødetid var reelt fra 8-12, bortset fra de gange, der var en early bird. Jeg blev aflønnet for fuld tid og højeste anciennitet. Det var ikke så dårligt, når man var lidt grøn. Alligevel valgte jeg et job på sygehuset i 1976. Det blev for ensformigt med al den massage.
Nu handler det om billeder og skulpturer og installationer af forskellig slags. Det er da spændende.

8 kommentarer:

 1. Jeg synes det lyder rigtig spændende og jeg er sikker på at du bliver glad for det. Jeg har aldrig været der, men det står på ønskesedlen - lige som så meget andet. Desværre. Men jeg er optimist: før eller senere skal jeg nok kommer få muligheden for at opleve det.

  SvarSlet
 2. Det lyder da vildt spændende!!!
  Og det begynder efterhånden at gå op for mig, at der er spændende museer i Silkeborg ;o) - Det var måske et kommende udflugtsmål.

  SvarSlet
 3. Kære Betty
  Det var dog dejligt, at der blev plads, og nu har jeg efterhånden læst så meget på din blog, så jeg tror helt bestemt, at det lige er dig, jeg tror ikke du nøjes med to gange om måneden.
  Det glæder jeg mig til at høre mere om, når det kommer så vidt.
  Jeg kan godt lide tanken om, at man bruger frivillig arbejdskraft, det er en god måde, at spare penge på, som så kan bruges til at få endnu mere kunst til byen, jeg håber da, at det er en af grundene, til at de har frivillige.
  Knus
  FRa
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Det lyder da som noget rigtig spændende frivilligt arbejde, det er da helt sikkert dit rette element.
  Kan du have en dejlig lørdag

  SvarSlet
 5. Det lyder da simpelthen dejligt at få alt den kunst gratis. Jeg skulle väre ovenud lykkelig over at bare få lov at gå rundt.

  SvarSlet
 6. Jens, du skulle tage en tur engang. Når jeg bliver bedre kendt med udstillingerne skal jeg nok vise dig rundt.

  Annette, der er 2 spændende kunstmuseer + mange gallerier. Helt sikkert et udflugtsmål.

  Vibeke, du har nok ret, at det bliver mere end 2 gange om måneden.

  Pernille, det er lige noget for mig. Kunne jeg vælge et arbejdsliv om, skulle det have noget med kunstformidling at gøre.

  Samtal, det er en stor gevinst at få anledning til at gå rundt et smukt sted med forskellig kunst.

  SvarSlet
 7. Det er i hvert fald et tilbud som jeg ikke siger nej til - og jeg glemmer det ikke. Så må tiden vise hvornår jeg kommer af sted.

  SvarSlet