torsdag, august 27, 2009

Endnu en frivillig dag.

Det har været min sidste vagt på udstillingen Exile på Kunstcentret i dag. På søndag bliver den taget ned. Jeg har tidligere skrevet om, at jeg synes, der er for meget politik og for lidt kunst i den. Så jeg glæder mig til det nye, der kommer.
Én af de installationer, jeg næsten ikke kan holde ud mere, består af 2 tv skærme, der er hængt op ved siden af hinanden. Der kører autentiske billeder fra katastrofer og menneskelige fejltagelser sammen med et lydtæppe af hundeglam, babyskrig, skudsalver, kanontorden, hvæsende, gispende hosten, udrykningssignaler, en tung dør, der falder i, bedesalg fra en kirkeklokke, tunge støvletramp, mure der styrter sammen. Lyde der appelerer til frygt og afmagt.
Jeg har lagt mærke til, at besøgende står der længe. Og det er et meget tankevækkende indslag i udstillingen, for der findes så meget ondt i verden.
Jeg går hurtig forbi det område, og er nok egentlig lidt flov over, at jeg ikke kan kapere det mere. Men sådan er det for mig. Det er for store problemer at blive præsenteret for igen og igen.
Sidste gang jeg var der, for et par uger siden, var den britiske landkunstner Stuart Frost i gang med at skabe en skulptur ud af den gamle 3 stammede birk. Træet er dateret til begyndelsen af 1930'erne og er noget anløben af råd inderst inde. Det har nu fået et nyt look med hundredevis af hvide cirkler på baggrund af brændt træ. Processen er foregået på den måde, at cirkler af ler er sat fast på stammen og med en gasbrænder brændes felterne omkring leret.
Kunstneren er helt opmærksom på, at det er et forgængeligt værk, han har lavet. Det vil kunne stå i nogle år, inden det skal fældes.
Det færdige resultat, der får mig til at tænke på, hvor mon resten af giraffen befinder sig??

6 kommentarer:

 1. Ja jeg ved da heller ikke lige hvor den giraf er blevet af :)

  Kunst er jo vanskeligt, der er nok lige så mange meninger om det som der er mennesker !
  Knus

  SvarSlet
 2. Lidt sjovt at "genbruge" det syge træ til kunst/kunstig giraf.
  Jeg kan godt sætte mig ind i, at det er svært konstant at blive konfronteret med alle katastroferne. Det gør så ondt når virkelighedens verden ruller ind på skærmen, men heldigvis har vi jo også mange ting at glæde os over.

  SvarSlet
 3. Hehe sååå tøffe trær !! :)))

  SvarSlet
 4. Jeg synes, at det ser rigtigt fint ud med den halve giraf! Og al ære og respekt for kunstnere, som også arbejder med forgængelige materialer!

  Jeg synes, at det er helt naturligt, at du ikke udholder de skærme længere. Mennesket drages jo af ulykker og tragedier - så første gang fascineres man sikkert på en grotesk måde. Til gengæld er det vel et sundhedstegn, at man reagerer ved at få nok - og ikke blot bliver blasert?

  SvarSlet
 5. Pernille, ja hvor blev giraffen af?
  Og du har ret i, at hver enkelt har sin egen mening om kunst. Det er godt.

  Annette, vi skal glæde os over de mange gode ting og mennesker, der er i vores liv. Det er godt, du gør opmærksom på det.

  Hilde, velkommen. Ja, det er tøffe træer.

  SvarSlet
 6. Nille, det var lige sådan en kommentar, jeg trængte til. Du får lige sat det hele lidt i perspektiv.

  SvarSlet