tirsdag, september 08, 2009

Til Sverige..

Det er 25 år siden britiske Frances Alexander fik ideen til at stifte et internationalt rejse og-venskabsnetværk for kvinder: Women welcome women worldwide. Forkortet 5W. Der er nu mange medlemmer i mange forskellige lande, og med medlemslisten i hånden kan man kontakte hinanden og aftale at besøge hinanden. Der er også lokale grupper, der arrangerer gatherings og sender invitationer ud.
Lokalgruppen i Eksjø har sendt en invitation ud til et Norden-træf og lagt et program, som handler om at opleve forskellige seværdigheder, at spise sammen, tale sammen og bo hjemme hos vores værter. Og jeg skal afsted.
Min norske veninde fra tiden på fysioterapeutskolen er meget aktiv i 5W og har rejst i mange lande på den måde. (hendes mand er kaptain på de store både på verdenshavene, og han vil ikke rejse, når han har fri) Men hun introducerede det for mig for et par år siden. Jeg glæder mig til at være sammen med hende. Jeg er også glad for, at jeg skal bo hos Bodil, som jeg ikke kender endnu. Mange skal bo på vandrehjem, fordi der ikke har været plads hos de lokale værter. Men jeg synes, det er mere spændende at opleve private hjem, så der var jeg heldig.Jeg glæder mig også til at komme ud at rejse med tog!
Ps. dem der boede på vandrehjem, havde foretrukket det og selv valgt det.

2 kommentarer:

  1. Hvor er det spændende. Jeg er helt vild med sådan noget, hvor man kommer ud og møder nogle fremmede mennesker. Jeg er ikke sådan et rejsemenneske - til gengæld synes jeg det er rigtig morsomt at møde turister i København og princippet er jo lidt det samme.

    Jeg håber at du får en rigtig god tur og møder en masse spændende mennesker.

    SvarSlet
  2. Jeg håber at du får en god tur til Sverige, og da den svenske krone er lav i forhold til den danske må du endelig handle. Det hjälper på vores finanskrise! ;-)

    SvarSlet