lørdag, november 14, 2009

Dukketeater - Festival of Wonder

Dukketeaterfestivalen er i fuld gang. Jeg havde lokket ældste og hendes kæreste med til åbningsforestillingen torsdag aften, og vi havde en sjov og dejlig oplevelse.
De to temaer i årets dukketeaterfestival er: levende musik og 20 året for Berlinmurens fald.
Den tyske ambassadør holdt åbningstalen og brugte marionetdukkesymbolet på det, der skete for 20 år siden, da borgerne i Østberlin krævede frihed. Marionetdukkerne rejste sigselv og begyndte at opføre sig imod dukkeførernes ordre. Han talte dansk på en forståelig måde, og det var et fint billede på det der skete dengang.
Åbningsforestillingen var det tyske Thalias Kompagnongs meget underholdende version af "Tryllefløjten".
De to dukkefører skabte historien ved et arbejdsbord på scenen, hvorfra forestillingen blev vist på en storskærm. Det foregik i et tæt samarbejde med de de otte musikere på scenen og især kontratenoren Daniel Gloger, der helt alene sang samtlige partier i operaen. Meget imponerende - fra det høje C til den dybe bas.
Der var fuldt hus i Musikhuset, og pubilkums begejstrede applaus ville ingen ende tage efter forestillingen.
Vi gik derfra med Mozarts dejlige musik i ørerne og fornemmelsen af at have overværet en sjov, fortryllende leg. Men ingen tvivl om, at der ligger stor professionalisme og et meget stort arbejde bag.
I går aftes var det den uhyggelige stemning i bunkeren under Berlin i 1945, hvor Hitler, Eva Braun, Goebbels med kone og 5 børn opholdt sig sammen med nogle andre medarbejdere og dukkeføreren Neville Tranter, Stuffed Puppettheatre. Det er skrækkeligt at tænke på, at Goebbelsforældrene gav deres børn giftpiller før de tog deres egne piller. Forestilligen sluttede med de skudsalver, der fortalte, at Hitler også var død.
Imponerende arbejde af Neville Tranter. Men vi gik derfra med en knugende følelse af at have fået genopfrisket en historisk kendsgerning, som vi gerne vil lægge bag os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar