onsdag, november 18, 2009

Glæden ved at bo i lejlighed.

Mens regnen piskede og blæsten rasede, gik jeg og hyggede mig over at være fri for bekymringer over løse tagsten, vand der drypper ned fra loftet, og træer der vælter ind over naboens garage. Jaee, sådan er det at bo til leje. (dengang det dryppede, kunne jeg bare ringe efter viceværten)
Men bedst som jeg hyggede mig, opstod der er værre larm ude på terassen, hvor kassegrill, urtepotter, clogs og fejekost blev kastet rundt mellem hinanden. Jeg kunne også bare have stillet tingene i kælderen for længe siden. Argh.
I vejrudsigten siger de, det er normalt novembervejr. Jeg synes, det er ret voldsomt. Pakket godt ind i regnjakke overvandt jeg vejret og fik både håret og kroppet trimmet.
I sportscentret snakkede vi om valgresultater. Silkeborg får sin første kvindelige borgmester. En socialdemokrat båret frem af SF. Sådan er det de fleste steder. Gad vide om ikke den sejr er lidt bittersød? Nå, men i lokalpolitik er det mest samarbejdsevnerne det handler om.
Bare de ikke forlænger vejen gennem byen ud i Nordskoven til den kommende motorvej, men det går hun ind for, den nye borgmester.

6 kommentarer:

 1. Betty, selv om jeg af og til godt kan savne lidt køkkenhave, så har du fuldstændig ret, det er lettere at bo i lejlighed (godtnok er vi ikke så heldige som du, vi kan ikke ringe efter viseværten, da vores er en ejerlejlighed ☺). Der er så mange bekymringer og megen vedligeholdelse, som man slipper for.
  Jeg var lige lidt tilbage i dine indlæg og så de skønne, skønne hvalpe, hvor må det have været svært for dig, at overbevise dig selv om, at du ikke skulle have hund da de kom til verden ☺

  SvarSlet
 2. Annette, det er dejligt at være fri for vedligeholdelse. For mit vedkommende har det også noget med alder at gøre. Jeg havde mere mod på den slags, da jeg var yngre. Jeg kan godt huske dit indlæg om sommerhuset, som I endte med at sælge. Det havde selvfølgelig også noget med afstand at gøre.
  Ja, hvalpe er skønne! Alle slags dyrebørn, egentlig.

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt forstå, du er glad for at bo i lejlighed og være fri for bekymringer over vedligeholdelse, Betty.
  Uha ja, sikke et vejr vi havde i går - jeg var helt nervøs for, at nogle af vores træer ville vælte ned i huset. Men de blev heldigvis stående :)

  SvarSlet
 4. Jeg kan sagtens følge dig med hensyn til de fordele, du nævner, men jeg synes nu også, at der er en hel del ulemper; specielt restriktionerne omkring, hvad man må og ikke må (lave om på).

  Nu er jeg jo også gift med en rigtig god handyman - sagen var nok ganske anderledes, hvis jeg ikke havde ham, men boede alene som du gør.

  Og samme handyman havde ryddet væk for vinteren, så der var ikke noget, der blæste omkring hos os i går :-)

  SvarSlet
 5. Madame, det var godt, I ikke fik væltede træer ned over huset. Nogen steder er det gået hårdt til, kan man høre i nyhederne.

  Ellen, hvis jeg skal gøre fordele og ulemper op helt seriøst, så er der flest plusser på ejersiden. Bare alle de restriktioner der er!
  For nylig har lejere fået mere selvbestemmelse, men de forbedringer, jeg har fået gjort (en dør til et værelse, så man ikke skal gennem soveværelset for at komme derind) har jeg "fået lov til", men skal selv betale og får ikke noget for det ved fraflytning.
  Så ejer og handy - det er nr. et. Godt, du har en god handymand. :-)

  SvarSlet
 6. Betty jeg har slet ikke tænkt på det sådan, men jeg kan da godt se at der er mange fordele for os der bor i lejlighed.

  Jeg er jo så heldig at jeg har byhave, der var væltet et par krukker der var gået i stykker.

  Det er dejligt at der ikke er noget vedligeholdelse, ved ejendommen.

  Knus

  SvarSlet