torsdag, december 03, 2009

Brunkagedej.

På søndag er der julebagedag hos én af Henriks døtre. Der kommer mange, for hun har tre søskende og hendes mand har to + ægtefæller og alle børn, der efterhånden er teenagere og ældre. Hver især kommer med en portion dej, og ved dagens slutning deles resultatet mellem alle.
Henrik står for brunkagerne. Vi har talt om, at købe noget færdiglavet dej i år, og jeg har været rundt på jagt. I Netto var der ingenting. I Føtex og Kvickly var der gevinst. Men dejen er produceret i Østrig. De laver sikkert udmærkede brunkager i Østrig. Jeg syntes bare, det blev lidt for eksotisk på en eller anden måde.
Så er det da heller ikke mere indviklet at lave den dej. Jeg har bare fået smidt opskriften fra sidste år væk, og jeg havde ikke engang skrevet den på min blog.
Så da jeg googlede på brunkagedej, kom der en opskrift frem fra newyorkerbyheart.
Den har jeg lavet lige i en ruf og lagt den på køl, men jeg kan se, portionen er for lille, så i morgen vil vi lave en portion mere hos Henrik.
I år vil jeg lægge den på bloggen, så den bliver nem at finde igen:

200 g smør
125 g sirup
125 g sukker
smeltes i en gryde til kogepunktet
1 tsk potakse opløses i 1 spsk kogende vand og tilsættes
1 brev brunkagekrydderi
100g grofthakkede mandler
ca 400-450 g mel
røres i.
Dejen deles i 3 stykker og trilles i pølsefacon.
Lægges i køleskab eller fryser.
Bages ved 180 gr. i 5-6 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar