fredag, januar 01, 2010

Nytårsaften.

Som den eneste i familien, der elsker østers, blev Henrik overrasket og forkælet med en speciel anretning østers for sigselv.
Og han var lykkelig. ;-)
Vi andre fik en lækker hummersuppe, og så fik vi kogt torsk med forskelligt tilbehør: hakkede, hårdkogte æg, finthakkede syltede rødbeder, sprødt finthakket bacon, sennepssovs, smeltet smør, kogte kartofler og et stykke peberrod til at rive over tallerkenen, så vi var lige ved at miste vejret. Det var rigtig lækkert.
Desserten var forskellig frugt i chokoladefondue. Uhm.....
Min kransekage var klar til kaffen og champagnen, men vi var så mætte.
Der forsvandt ikke meget af den. Ikke fordi den ikke var lækker, for det var den.
Vi spillede Bezzerwizzer og glemte helt 90 års fødselsdagen, som nærmest er en tradition, men vi fik dog de sidste fem minutter med.
Hele aftenen blev der fyret en masse fyrværkeri af i Åbyhøj. Husets kat viste sig engang imellem, idet den sneg sig fra det ene skjulested under en seng til det andet under badekarret. Stakkels kat. Den er normalt meget opsøgende og kælen.
Ved midnatstid blev skyderiet meget voldsomt. Jeg var kun ude kortvarigt. Noget fyrværkeri var ledsaget af kraftige bump, som var det en bombe. Det lyder uhyggeligt og skræmmende. Bare vi kun fik de flotte lys og farver oppe på himlen. Stakkels vilde dyr, fugle osv. De må være frygtelig skræmte.

I dag har jeg været en lille tur nede på Marselis Havn. Her spadserede mågerne rundt på tynd is.

Jeg havde ikke fået sælskindslufferne med og strikvanter kunne ikke holde den kulde ude, der følger med tre graders frost og lidt blæst. Så det var godt at komme ind i Henriks lune stue og få en dejlig kop te til den tyske Weihnachtstollen, som Trine har haft med.2 kommentarer:

 1. Åh ja, de stakkels dyr.

  Jeg læste lidt tilbage og er ret imponeret over din kransekage - lidt synd, at appetitten var mere eller mindre spoleret, for den så da god ud.

  Jeg blev introduceret til Bezzerwizzer i julen - det er s....skægt. Men jeg nåede ikke helt at gennemskue de finere finesser ved strategierne - det havde jeg folk til :-D Jeg svarede bare på spørgsmålene...

  SvarSlet
 2. Ellen,jeg skal helt sikkert bage kransekage igen. Det er nemt.
  Jeg tror også der er finesser ved Bezzervizzer, jeg ikke lige nåede at finde ud af, men det skal spilles igen.....

  SvarSlet