onsdag, februar 10, 2010

Lektiehjælp.


I eftermiddag har jeg siddet et par timer sammen med somali-enlig-mor, som jeg hjælper med lektier engang immellem. Hun er ved at forberede sin afslutningsopgave som social og sundhedshjælper. Hendes sidste praktik blev forlænget, fordi hun havde haft for meget fravær. To småbørn + en 15 årig og ingen til at træde til ved sygdom vil betyde, at mor må blive hjemme.

Men nu kan det vist kun gå godt. Jeg kan se, hun er blevet rigtig dygtig til ar formulere sig på skriftlig dansk. Hun har fået fine udtalelser fra sidste praktiksted, og d. 26. er der uddeling af eksamensbesvis og reception. Hver især må invitere én gæst, og jeg glæder mig over være inviteret som hendes gæst.

8 kommentarer:

 1. Det var en dejlig historie. Hvis vi alle ser hvor vi kan gøre bare en lille forskel ville verden se anderledes ud. Hvor må det være dejligt for hende at det lykkedes og for dig at du også har haft del i det. KNUS

  SvarSlet
 2. Det er så dejlig høre hun har gjort sin uddannelse færdig og kan klare sig selv, det er bare så flot.

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejligt at læse, at du hjælper og støtter en ung somali-mor, Betty. Jeg ved hvor svært det er som nydansker, min eks-svigerdatter har for eksempel meget store problemer.

  SvarSlet
 4. Hurra for dig, og din enlige mor. Jeg håber virkelig for hende, at det lykkes, og det gør det jo nok med din hjælp.

  SvarSlet
 5. Det er fantastisk!!! Jeg synes ikke jeg kan overskue det, men jeg tænker tit på, at jeg selv burde hjælpe nogen. Det må altså være lidt svært, når der ikke er nogen som kan hjælpe. Og så forstår jeg egentlig godt, at man kan køre lidt sur i det.

  SvarSlet
 6. Tina, det er dejligt, når det går godt især for dem, der skal kæmpe på flere fronter.

  Conny, hun er også glad for, hun er kommet så langt.


  Madame, du kender problematikken tæt på. Håber, det bliver lettere med tiden for din eks-svigerdatter.

  Eva, ja mon ikke det lykkes? Jeg håber det.


  Jens, jeg er blevet overrasket over, hvor svært det danske sprog kan være at lære (det afhænger selvfølgelig også af de forudsætninger man kommer med)
  Ikke nok med at man skal lære udtalen, men det kan også være problematisk at høre forskel på forskellige lyde som f. eks. e og i. For ikke at tale om ordenes endelser. Det er godt vi har lært det som små ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg er lige nødt til at smide en kommentar mere; det er jo ikke kun sproget. Det er jo også alle de interne referencer som vi er fælles om. Hvis jeg taler om "øjne så store som tekopper", så ved vi alle at jeg hentyder til Fyrtøjet. Jeg tror at alle skoler i alle lande gør brug af en masse intern viden, som man slet ikke er klar over at man har. Men hvis man kommer "udefra" så må det være et stort handicap. Jeg tror det må være rigtig svært for mange med udenlandsk baggrund og de har fortjent alt det hjælp vi kan give dem.

  SvarSlet
 8. Jens, det er nemlig så sandt. Alle de ord og billeder vi har i vores hoveder og i sproget, fordi vi har sunget de samme børnesange, set tv. osv. Den slags referenceramme kan nok ikke samles op uanset hvor dygtig vedkommende bliver til det danske sprog

  SvarSlet