tirsdag, februar 23, 2010

Motorvejsbroen i Hørbylunde.

Der er mange måder at tjene penge på til sin forening.
En af de mere usædvanlige læste jeg om i vores lokale avis i går.

På den store arbejdsplads lidt vest for Silkeborg, hvor der er gang i byggeriet af   motorvejsbroen  over Funder Ådal er der også brug for frivillige.
For tiden er de mange hundredetons tunge broelementer ved at blive skubbet hen over søjlerne. Et hold på 13-14 frivillige har den opgave at anbringe små gummiplader mellem søjle og betonelement, så elementet kan glide ubesværet hen over søjlerne.
Der bliver ikke fortalt, hvor meget folkedanseforeningen tjener på sådan en lørdagstjans.
Men arbejdet er sat i system og formanden for skyttekredsen er koordinator for de 7-8 frivilligforeninger, der deltager. Han sørger for at fordele de frivillige på søjlerne og står for forplejning i form af the og sandwich.
Jeg har ikke hørt om sådan et samarbejde mellem professionelle og frivillige før. Jeg mener på sådan en arbejdsplads, hvor maskiner og kæmpekraner manøvrerer rundt med enorme elementer. Så er det sjovt, at der er brug for mennesker, der står som sådan nogle små orange prikker højt oppe på søjlerne og lægger små gummimåtter på.
De frivillige synes, det er spændende at være med til sådan et markant og stort byggeprojekt.

4 kommentarer:

 1. Jeg syntes det lyder lidt farligt, netop på grund af de store maskiner, men måske er jeg bare lidt sart.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Vibeke, jeg synes også det lyder farligt. Det foregår også i stor højde. Men der er sikkert taget alle mulige sikkerhedsforanstaltninger.
  Det er ikke lige noget for mig...

  SvarSlet
 3. Det er et forunderligt projekt.
  Min far er med, han er en statelig gammel bonde på 75. Han får helt julelys i øjnene når han fortæller om det , og det vækker helt bestemt hans indre tekniske drengerøv.

  SvarSlet
 4. Hanne, jeg synes, det er rigtig godt, at lokalbefolkningen også kan være med i det store projekt. Det lyder som om, det lige er noget for din far. Godt gået i hans alder.

  SvarSlet