onsdag, marts 31, 2010

En lang skrivelse.

For nogen tid siden blev mit kamera stjålet fra min taske, mens jeg var på bibliotektet og vendte ryggen til i kort tid.
To dage efter fik jeg de 1700 kr fra forsikringen.
Nogle dage senere fik jeg en anmeldelseskvittering fra politiet. Vedhæftet kvitteringen med forskellige oplysninger, var en fire siders pjece, der handlede om, hvordan en borger skal komme videre, hvis vedkommende har været udsat for en forbrydelse.
Jeg blev lidt overrasket. Det var jo bare et lille tyveri.
Men hvis det havde været en større sag, havde jeg så haft overskud til at læse det fyldige materiale? Eller hvis jeg var ordblind? Eller indvandrer?
Kunne en sag strande på, at en borger ikke kunne læse sig igennem pjecen? Forhåbentlig står et menneske ikke alene, hvis det rammes af en forbrydelse. Der er brug for hjælp til at finde vej i pjecejunglen.
Jeg skulle ikke videre i systemet, så jeg var fri for at læse det.....

4 kommentarer:

 1. Øh...jeg er forbavset. I december blev min cykel stjålet uden for min egen gadedør. Jeg lavede en anmeldelse på nettet og siden har jeg intet hørt. Jeg har ikke fået nogen kvittering eller noget som helst. Det har jeg heller ikke brug for, så det er ok. Men jeg er da forbavset over den store forskel fra politikreds til politikreds.

  SvarSlet
 2. Jens, det må jeg sige: jeg er meget forbavset. Har du slet ingen kvittering fået - eller noget som helst?? Ikke at det egentlig betyder noget rent praktisk.
  Det er da bare godt at vide, at der er kontakt til politiet.
  Du fik måske også forsikring udbetalt uden videre?

  SvarSlet
 3. Nixen bixen! Jeg har intet fået, heller ikke en kvittering! Men de har modtaget min anmeldelse, for det tjekkede forsikringsselskabet jo før jeg fik pengene. Pengene fik jeg heldigvis ret nemt og hurtigt, så det er ikke noget prolem. Jeg undrer mig bare over den store forskel på din og min oplevelse.

  Og så ærgrer jeg mig selvfølgelig over den cykel jeg mistede - øv. Jeg kan jo ikke købe en ny cykel for den smule jeg fik fra forsikringen!

  SvarSlet
 4. Jens, det er mærkeligt, der er så stor forskel på politiets service...
  Ærgerligt med din cykel. Med god brugsværdi, men ikke dækning for en ny via forsikring. Øv, øv.

  SvarSlet