onsdag, februar 22, 2012

Hvidkål.

En spade og et hvidkålshoved?
Hvad har hun nu gang i, tænker du måske?


Jeg synes, hvidkål er en dejlig spise.
Både i sammenkogte retter og i forskellige råkostsalater.
Men det er da utrolig svært at 'udbene' sådan en svend.
Måske er min kniv for sløv? Eller mine håndkræfter for svage?
Så var det, jeg fik ideen med spaden.
Og vupti.
Så havde jeg fire håndterbare stykker.

Spaden er lige blevet slebet.
Alligevel tror jeg, jeg vil anskaffe mig en lidt mindre spade til køkkenbrug. ;-)
En økse kunne sikkert også bruges.

Nu vil jeg gå i gang med nogle af de retter, jeg skrev om  for et par år siden - her.

10 kommentarer:

  1. Sikke et herligt indlæg *smiler* nej jeg smiler bredt, hvor er du kreativ,(tænk jeg kunne ha fundet på det samme ) du er go´er du :O) ... herligt ......
    ha´ en dejlig dag, jeg er sikker på du får lavet rigtig gode retter af hvidkålshovedet...

    SvarSlet
  2. Jeg syntes også du skulle finde dig noget lidt mindre værktøj for den må da fylde godt op i køkkenskuffen sådan en fætter :-)

    SvarSlet
  3. Det var smart fundet på, Betty! Er det hvidkålsrouletter, du skal lave? Til råkost vil jeg ikke anbefale spaden :-)

    SvarSlet
  4. Tak for rådet,næste gang Poul ikke er hjemme, så henter jeg spaden.

    SvarSlet
  5. Jonna, jeg fik en råkostsalat i går og i dag oksekød med kål i karry.
    Så det........ ;-)

    SvarSlet
  6. Ha,ha Jønne, du er sjov. ;-)
    Du ved slet ikke, hvor STORE køkkenskuffer, vi har i Silkeborg.....;-)

    SvarSlet
  7. Madame, der kan ikke blive hvidkålsrouletter ud af det hoved. Så skulle der have været taget nogle hele blade fra, inden det blev kløvet. ;-)

    SvarSlet
  8. Conny, det er bare med at få fat i spaden, hvis Poul ikke er lige ved hånden. ;-)

    SvarSlet
  9. HAhaha - du hylder da det forhåndenværende søms princip :-D
    Jeg ville nu nok overveje at få fat i en skarpere køkkenkniv...

    SvarSlet
  10. Ellen, jeg må sige, det var en effektiv metode. ;-)

    SvarSlet