tirsdag, januar 14, 2014

Jeg er begyndt igen ...

I dag har jeg været i Sportcentret igen. Til min overraskelse, da jeg fik undersøgt det, er det godt 2 år siden, jeg var der sidst.
Dengang var jeg i god træning. Udover styrke- og konditionstræning gik jeg også til zumba og pilates. Men jeg syntes, jeg brugte for lang tid på træning og i et forsøg på at minimere tiden, prøvede jeg, i stedet for at gå hurtigt en halv time på løbebåndet, at løbe. Det skulle jeg aldrig have gjort. Jeg fik meget, meget ondt i mine lår og kunne kun gå få skridt i lang tid. I den mellemliggende tid har jeg gået til fysiopilates, som er en meget gavnlig (og dejlig) motion, men den gør ikke noget for kondition og styrke. Til gengæld er den god for bevægelighed og smidighed og på samme tid afslappende og opkvikkende.

Jeg kan tydeligt mærke min alder på den måde, at jeg ikke har så mange kræfter, og jeg bliver hurtigt træt.
Da jeg genlæste denne her artikel om tab af muskelmasse og styrketræning, blev jeg mindet om, at vores muskelmasse falder med ca 1,5 procent om året fra 60 års alderen. Der er flere faktorer, der medvirker til tab af muskelmasse. En vigtig faktor er inaktivitet.
Vi kan ikke træne os fra det aldersbetingede tab af de neuroner, der aktiverer musklerne. Men flere studier har vist, at ældre har god effekt af træning.
Jeg prøver at komme op på hesten igen. Ingen løbebånd til mig lige nu. Jeg cyklede i 10 min og brugte crosstræneren omtrent lige så længe + forskellige apparater. Stille og roligt.
Jeg savner de mennesker, jeg trænede sammen med dengang. Der var lutter fremmede hoveder i dag, men de bliver selvfølgelig kendte med tiden.
Hvis jeg holder ved ...
Jo, det gør jeg. Især nu, da jeg har skrevet om der.

10 kommentarer:

 1. DU er en helt. Og selvfølgelig holder du ved nu, - til inspiration for mig! Det er bare vigtigt, at vi selv holder os ved lige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva ;-) Ja, når du siger sådan, så ...
   Jamen, det er da motiverende at få sådan en besked. Tak. ;-)

   Slet
 2. Sikke en god idé, Betty - jeg burde gøre som dig. Især om vinteren får mange af os alt for lidt motion. Det er nemmere at få om sommeren, hvor haven skal passes, og det er længe lyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, ja om sommeren er vi mere ude og mere i gang. Men du har da gode vaner med dine gåture ;-)

   Slet
 3. Respekt for dig!
  Det er sjovt at begynde, men næsten umuligt for mig at holde gejsten oppe, selv om jeg er ganske klar over, hvor nødvendigt det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen. Det er, som du siger, svært at holde gejsten oppe. Nu prøver jeg ;-)

   Slet
 4. Selvfølgelig holder du ved!
  Men jeg har det ikke så godt med den slags lokaliteter, som du viser os et fint billede af, har gjort ihærdige forsøg en del gange, men så ebber interessen ud lidt efter lidt....☺.
  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 5. Annette, godt du siger det ;-)
  Jeg synes heller ikke lokaliteten er så inspirerende. Det betyder noget for mig, at blive kendt med andre, der går der. Så nu må vi se ...

  SvarSlet
 6. Pøj pøj med det og dit indlæg ansporer os andre til at holde ved :-)

  SvarSlet
 7. Tak Lene - vi må holde ved ;-)

  SvarSlet