onsdag, august 13, 2014

Den uundværlige

Jeg var selv ude om det. At jeg ødelagde min urtekniv. Udover at bruge den i køkkenet, har den også i en snæver vending været brugt til at løsne skruer med, som den manglende spids afslører.
For nogle dage siden brugte jeg den til at fjerne græs mellem fliserne i haven.
Det kunne den ikke holde til. Sammenføjningen mellem skaft og knivblad faldt fra hinanden.
Den har fulgt mig hele mit voksenliv, så det er ikke så underligt, den ikke kunne blive ved.

 Jeg synes sådan en kniv er helt uundværlig, og jeg købte straks en ny, da jeg kom til at ødelægge den gamle.
Det er imponerende så stærk og robust den har været har været i 30-40 år.

Med den nye kniv fulgte også en fin beskrivelse af det stål, der er brugt. Og træet i skaftet er en særlig type tropisk træ, som holder sig pænest, hvis den engang imellem får noget træolie og ikke kommer i opvaskemaskinen. Nu har jeg ikke opvaskemaskine, så den vil ikke blive vasket på den måde.
Den gamle kniv har dog været i opvaskemaskine utallige gange før i tiden.
Den nye kniv er uventet skarp. Jeg har allerede skåret mig i tommelfingeren.

I dag får jeg besøg af australske Kathleen, som er medlem af rejsenetværket Women welcome women
Hun har været en tur med Den Transsirbiriske Jernbane og efterfølgende besøgt medlemmer i Finland og Sverige. Hun bliver her nok i 3 dage og skal med mig 'på arbejde' på Silkeborg Bad i morgen, og så må vi ellers se, hvordan dagsformen er, som min datter siger, når det kan være svært at planlægge noget.5 kommentarer:

 1. Sådan en kniv har jeg også. Som din gamle altså. Rådvad og med manglende spids, fordi jeg lige skulle skrue et eller andet løs ;-) Jeg håber, den holder mange år endnu. Interessant netværk, som nok var værd at kigge nærmere på, hvis man en dag skal/må/vil rejse alene.

  SvarSlet
 2. Kender det godt, det med den go'r gamle kniv, som så alligevel til bukker under for presset eller simpelthen af alderdom. Jeg troede ikke, at man stadig kunne købe en kniv, der ligner den fra vores barndom :-)

  SvarSlet
 3. Ja, den slags knive er uundværlige og jeg læste engang, at så lang tid vi kvinder har en hammer/stor sten og en køkkenkniv, så er der næsten ikke grænser for de reparationer vi kan udføre ☺.
  Hernede kan man få nogle små urteknive med farvet plast håndtag til ingen verdens penge, dem er jeg overgået til, de holder ganske vist ikke så længe som den gamle, men er gode til mange ting. I øvrigt så har jeg min mors gamle urtekniv, men den sparer jeg lidt på ☺..

  SvarSlet
 4. Sådan en kniv ligger der også i min køkkenskuffe :)

  Det lyder spændende med din gæst. Så vidt jeg husker har du tidligere fortalt om en gæst, der besøgte dig på den måde. Det kan vel give gode oplevelser, - selvom der jo ikke er nogen garanti.

  SvarSlet
 5. Tak for jeres kommentarer, som bliver læst med glæde. Sjovt, at de fleste danske - og Annettes - køkkenskuffer indeholder sådan en kniv.

  SvarSlet