søndag, februar 01, 2015

Mens solen gik ned.

Sidst på eftermiddagen, da fødselsdagsfejring var overstået, gik jeg med på en tur arrangeret af Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening.

Turen gik til Fugletårnet ved Sminge sø, der ligger få km. nord for Silkeborg.

Sminge sø er faktisk Gudenå, der på det sted breder sig ud og bliver til en sø.

Søen er soveplads for svaner og forventningen var, at vi ville se omkring 200 svaner flyve ind for at raste for natten. Der kommer knopsvaner, sangsvaner og pibesvaner.

Vejret var fantastisk smukt ved 16 tiden. Det var som om penselen havde været dyppet i kobber.
Men kun i kort tid, så ændrede lyset sig igen.

Men svanerne lod vente på sig.
Der kom kun omkring 20.

Efterhånden som solen gik ned blev farverne mere røde og senere over i det blå.Mange af de fugleintresserede har imponerende store kikkerter og fotoapparater.

Det var en stor glæde at stå der i fugletårnet med min medbragte te og lytte til Bo Ryge Sørensens forklaringer, mens lyset og farverne skiftede. Nu ved jeg f.eks. at den han-knopsvane, der har en lille knop, har svært ved at få en mage.

De mange svaner må have valgt et andet nattelogi.
Jeg var nærmest ligeglad. Det var sådan en fin oplevelse, bare det at opholde sig lige på det sted, på det tidspunkt.

4 kommentarer:

 1. Svanerne ville måske ikke forstyrre ;)
  Hvor ser det idyllisk og smukt ud.

  SvarSlet
 2. Eva, det kan være ;-) Det kunne have været sjovt at se en masse svaner. Men det gjorde ikke noget. Der var så smukt derude.

  SvarSlet
 3. Holddaop, for nogle flotte billeder, du har taget i dag. Vi har været ved at drukne i sne det meste af dagen, så jeg skal da lige love for, at vejret har været bedre i Silkeborg og omegn!

  SvarSlet
 4. Tak Ellen, lyset var så fint der sidst på eftermiddagen. Sneen fordeler sig meget forskelligt i vores lille land. Og svanerne foretrækker nok jeres vand udfor den stråtækte. Nu lærte jeg, at sangsvaner og pibesvaner kommer fra Polen og Sverige hertil om vinteren.

  SvarSlet