lørdag, august 15, 2015

De holder endnu - roserne ...

For 14 dage siden lavede jeg sådan en middag, som min mor gjorde, typisk om sommeren.
Grydestegt kylling fyldt med persille, kartofler, sovs smagt til med fløde (med hjælp af Christian) og frisklavet agurkesalat.
Kyllingen var på 1600 g og der var masser af smag i den. Det var der i hele retten.
Og den minder mig om sol, sommer og barndom.
Min datter kom med en lille buket roser.
Efter 14 dage ser de sådan ud.
Kun en enkelt er begyndt at hænge med hovedet. Hvordan kan det gå til?

God weekend til alle der læser med.

I dag glæder jeg mig til at fejre min bror, der fyldte 70 for nogle dage siden.
Jeg har makket med at lave et kort med fotografier. Sådan på et A4 ark, som foldes på midten, så der er billeder på forsiden, og når man åbner det foldede papir, er der billeder på nederst halvdel af papiret.
Det er for sjældent, jeg gør den slags. Det har drillet mig. Billederne ligger på øverste halvdel.
Det gør ikke noget. Så kan teksten stå nederst.
Men jeg kunne heller ikke vende papiret, så billederne på forsiden er limet på.
Ja, ja, der er meget at lære endnu  ;-)

Og så glæder jeg mig til at se Mattias og hans forældre, der kommer hjem i dag efter 14 dage på Korsika.
Og min svigersøn har fødselsdag i morgen.
Dejlige weekend-glæder.

8 kommentarer:

  1. Hvilken dejlig weekend du har i vente, og allerede i gang med ;-)

    I min familie er denne ret - Gl. daws Kylling et favorit, nogle gange supplere vi med mormor salat. Jeg kan glæde alle i familien når jeg invitere på denne ret ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Abildjyden, det lyder godt med mormorsalat. Det er for sjældent, jeg laver den lækre sur/søde flødedressing. Tak for ideen. ;-)

      Slet
  2. Den ret er bare indbegrebet af sommermad.
    Du skal nok ikke spørge hvordan roserne kan holde så længe, men bare nyde synet ;-)
    Fnis ... du skal vist hen og lege lidt med din printer :-D
    God weekend til dig - den lyder aktiv og fyldt med glæder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, fnis du bare ;-) For sådan en rum/retningforstyrret person som mig, så er det uendelig svært at få vendt papiret rigtigt.
      Dengang jeg syede, var det også et mysterium for mig, hvordan mønsterpapiret skulle ligge.
      Jeg måtte have én til at godkende, inden jeg satte saksen i stoffet.
      Jeg tvivler på, jeg kan lege mig frem til det på printeren. ;-)
      Men nu har jeg levet med det i mange år, så det går nok ;-)

      Slet
  3. Uhm, grydestegt kylling......

    Jeg er sikker på, at du har haft en skøn weekend med alle de planer.

    (Og ih, hvor jeg kender det der med, at man skal lave noget på computer, som man gør for sjældent.....)

    SvarSlet
  4. Eva, grydestegt kylling er en lækker ret.
    Ja, jeg har haft en dejlig weekend.
    Der er nogle ting, man ikke skal gøre for sjældent - i hvert fald nårdet gælder printeren ;-)

    SvarSlet
  5. Betty, du får mig til at mindes min barndoms søndags middage hos morfar og mormor i Brovst. Ofte var menuen præcis som du beskriver den og det smagte bare så dejligt. Endelig ikke at forglemme duften der bredte sig i huset (det var før emhættens tid).
    Hvordan er det muligt, at roserne kan stå så længe, det oplever jeg yderst sjældent hernede, desværre. I øvrigt dufter din rosenbuket? Det synes jeg også sjældent at man oplever.

    SvarSlet
  6. Annette, det dufter nemlig så godt, når kyllingen står og simrer ved svag varme. Jeg bruger stor set kun emhætte, når jeg steger.
    Det er hyggelige barndomsminder, du har fra din mormor og morfar.
    Jeg har aldrig oplevet før, at roser kunne stå så længe. Det er helt usædvanligt. De dufter ikke. I dag har jeg taget én af dem ud af buketten, men de andre er stadig pæne, og vi er på vej ind i 3. uge.

    SvarSlet