fredag, januar 08, 2016

Den første uge

Det nye år er en uge gammel i dag. Jeg må kigge tilbage på mine billeder for at genopfriske, hvordan året begyndte.

Tulipanerne, jeg fik af mine børn, da de var her til frokost, viser tydelige tegn på forfald. I morgen er det også en uge siden. Jeg har haft stillet dem ind i mit kolde soveværelse om natten.

Den 2. januar var det meget koldt og blæsende. Alligevel var der to voksne, der var friske nok til at gå med fætrene hen på skolens legepladsen. Mens de var væk, lavede jeg kakao og piskede flødeskum.
De røde kinder blussede, og der blev kigget dybt i koppen med kakao og flødeskum.

Vandet står højt i Silkeborg Langsø, som er den sø, der fortsætter i -  eller er, Gudenå. I mit nabolag ses det tydeligt, fordi Søcampings bro og bænk er rykket langt ud i vandet.

Almind sø holder vandstanden, ser det ud til. Jeg var ude at bade d. 5. Vandet var stille og roligt og koldt. Det afdryppede vand fra tidligere badende, var frosset til is, så broen var glat. Min 'badeveninde' (som også er mere end det) nøjedes med kun at dyppe benene, så jeg er bange for, jeg har mistet hende som ledsager. Indtil videre.
I dag sner det fint og stille. Jeg vil derud og bade!!!
Men det er vist lidt pjattet at køre ud og belaste trafikken med unødvendig kørsel på en snevejrsdag.

Chr. har været syg og febril, og jeg passede ham en formiddag. Han var ikke meget medtaget, så vi hyggede os. Vi legede med lego, legede med lego og legede med lego.
Jeg prøvede at udfylde min rolle så godt som muligt. Nu er jeg blevet forfremmet til politi. Tidligere var jeg altid røver. 
De fem legomænd, jeg plejer at have hjemme hos mig, er blevet væk. Christian syntes godt, jeg måtte få fem af ham. Og en pokal. 

Vi brugte lang tid på robotmalebogen. Vi skulle male på den samme figur. Opstillingen her er lavet for at jeg kunne fotografere. Vi kunne sagtens male på hver sin side af robotten.
Jeg kan huske, at Marcus også gerne ville male sammen, da han var i den alder.

Hos Mattias i går blev der taget pynt af juletræet.
Og skrællet kartofler.
Det kræver stor koncentration, men det kan lade sig gøre.
Jeg har været i biografen og på cafe. 
Koret er begyndt at øve igen.
Svømning begynder først igen i næste uge.
Jeg er ved at læse Erland Loes nyeste bog, som ikke er oversat til dansk endnu. Den hedder "Slutten på verden slik vi kjenner den"
Bog nr 2 om Doppler. Den veluddannede, velfungerende mand, ægtefælle og far, der forlader sit liv og flytter ud i skoven og bor sammen med en elg. Efter 3-4 år savner han sin kone og sine børn. Han anbringer elgen i en kennel for hjortedyr og vandrer ud af skoven. Doppler er tilbage. 
Jeg er en stor fan af Erlend Loe.
Bibliotektet har skaffet den norske udgave til mig.
Ligesom de også har forsynet mig med 7. og sidste afsnit af Mad Men. Jeg fulgte meget med i den serie, men har faktisk helt haft glemt afsnit 7.
Så det gør ikke noget, hvis jeg sner inde. ;-) 


8 kommentarer:

 1. Hold da op, der har da været gang i din første uge. Du er så sej, at du får badet. Og du har da vældige hyggestunder med børnebørnene. Gad vide om det bliver dukker, du kommer til at lege med, når din lille barnedatter vil lege? Jeg kan huske at min søn og datter legede vildt forskellige lege selv om det var med de samme figurer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg er også spændt på, hvordan Johanne kommer til at lege. Hun er meget interesseret i drengenes leg. Men hun møder jo også piger i vuggestuen.
   Det er skønt med sådan en fantasi, som dine børn havde. De samme figurer kan have forskellige roller.

   Slet
 2. Sikke meget dit år allerede har indeholdt. Det er jo egentlig sjovt sådan at kigge på det hele, som man har haft gang i. Jeg er bare ikke sikker på, at jeg ville kunne huske det....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er også kun fordi, jeg har fotograferet, jeg kan huske, hvad der er sket. ;-)
   Korttidshukommelsen er ikke, hvad den har været. ;-)

   Slet
 3. Du keder dig da ikke :-) Hyggeligt at læse om dine aktiviteter.

  SvarSlet
 4. Ellen, det gør jeg ikke. Det er også fedt at have tid og helbred ;-)

  SvarSlet
 5. Sikke masse du har nået at komme omkring på den første uge af 2016, og nogle dejlige timer med det kæreste guld.
  Ved ikke hvor langt der er til badebroen fra hvor du bor, her brugte jeg cyklen, vi havde så heller ikke ret meget sne :-) - Måske er det også for koldt efterfølgende, ved jo ikke om der er omklædningsmuligheder ved din badebro ;-)

  SvarSlet
 6. Abildjyden, der er omklædningshuse uden tag, så man står skærmet.
  Jeg kan forestille mig, det ville være koldt at cykle, hvis man lige har taget et koldt dyp. Jeg har sommetider gået en rask tur lige efter, men man rører sig også mere, når man går, end når man cykler. Synes jeg. Jeg tror mine fødder ville blive kolde af at cykle.

  SvarSlet