torsdag, marts 17, 2016

Tilbageblik der inspirerer til opdatering.

Sommetider kigger jeg tilbage i min blog, og for nogle dage siden ville jeg se, hvad der skete i marts 2009.

Der skete bl.a. det, at jeg prøvede at lægge lydbøger på en mp3. Med hjælp fra bibliotekets netværksted. Det var kompliceret. Der var noget med kompatibilitet.
Min mp3 var ikke kompatibel med bibliotekets system. Jeg byttede mp3eren, men det hjalp ikke.
Så mistede jeg interessen. Og på et tidspunkt blev det lille apparat væk.

Jeg læser altid, når jeg er gået i seng, men efterhånden får jeg ondt i armene og kan ikke finde en stilling, der er behagelig. I længere tid har jeg tænkt, at jeg ville finde ud af det med lydbøger og da jeg så læste, det var så længe siden, jeg havde prøvet sidst, så var det oplagt at gå i gang igen.
Med hjælp på biblioteket.
Og det er bare blevet så let. En app installeres på min telefon, og nu kan jeg hente en bog i e-reolen.
Så ligger bogen på min telefon lige klar til at lytte til. Ingen 'dutter' i ørerne. Højtaleren på telefonen klarer lyden.
Der er bare den ulempe med e-reolen, at de store forlag som Gyldendal og Lindhart & Ringhof har trukket sig ud af ordningen. Men der er stadig ca 2.500 titler at vælge imellem. Man kan låne 5 bøger om måneden. Jeg ved godt, det er gammel viden, men for mig er det nyt.
I går aftes lagde jeg mig godt tilrette med bogen tændt. Hvilken behagelighed.
Jeg må bare konstatere, at oplæsning virker uendelig søvndyssende. Jeg hørte vist ikke mange minutter, inden jeg faldt i søvn.

I går passede jeg Johanne nogle timer. Hun var sløj igen. Varm pande, hurtig vejrtrækning, næse der løb og matte øjne.
Men hun havde kræfter til at kigge i billedbøger, bygge med duplo og lægge puslespil. Hun havde derimod ingen appetit.

Den store Rasmus Klump bog giver underholdning i lang tid.


7 kommentarer:

 1. Ideen er god nok, men tager det ikke lidt tid at finde tilbage til, hvor du faldt i søvn? Jeg ville heller ikke kunne lytte i min seng - det er derfor jeg er så glad for for e-bøger. De er heller ikke særlig tunge :-)

  SvarSlet
 2. Ellen, jeg valgte med vilje en kendt bog som prøveklud, så det er lige meget, om jeg finder tilbage. Det skal jeg selvfølgelig finde ud af. ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg ville helt sikkert også falde i søvn, hvis jeg lå ned og hørte lydbøger. E-bøger må være vejen frem.
  Jeg ønsker mig en elevationsseng (man må gerne drømme om urealistiske ting....), for hvor ville det være dejligt at kunne sidde og læse i sengen, eller strikke og høre lydbøger. Faktisk ønsker jeg mig den rigtig meget, kan jeg mærke nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, en elevationsseng må være sagen ;-) Måske varer det ikke længe, før du anskaffer dig en, når du ønsker den rigtig meget. Jeg kunne også tænke mig sådan en.

   Slet
 4. Lydbøgerne kommer ikke med ind i sengen, det gør bøger heller ikke, det sidste fordi jeg så ikke falder i søvn, det første fordi jeg nok falder i søvn og så skal døje med næste dag at finde det sted, jeg kom til, inden jeg faldt i søvn :-)
  Jeg læste et interview med manden, der fandt på Mofibo, og for hans firma har det været en stor hjælp at forlagene kunne se en gevinst ved ikke at være med på e-reolen, men at have bøgerne liggende hos Mofibo, hvor man kan abonnere, så vidt jeg forstod.

  SvarSlet
 5. Lene, jeg kan godt se, det er lidt bøvlet at finde tilbage, når jeg falder i søvn under oplæsningen.
  Mofibo er en betalingsservice så vidt jeg forstår. 99kr pr måned for bøger. Men der findes nok forskellige for for abonnementer og priser. Måske ligger fremtiden der ;-)

  SvarSlet
 6. Det er så hyggeligt at tage turen ned af Memory Lane, og se hvilke udfordringer der var dengang, kontra de løsninger vi har i dag.
  Det er dejligt at kunne hjælpe de unge mennesker, når "Det bedste guld" har snue, er syge.

  SvarSlet