søndag, april 03, 2016

En håndfuld af det grønne.


Det er ikke lykkedes mig at finde ramsløg her, hvor jeg bor.

Da jeg alligevel var i Aarhus, lagde jeg vejen forbi Risskov, som må være Ramsløg-land over alle.

Skovbunden er dækket så langt øjet rækker.

De grønne blade er endnu spæde.

Hjemme igen har jeg lavet pesto af de håndfulde blade, jeg havde plukket. På samme måde, som jeg laver basilikumpesto: Blade, en blanding af hasselnødder og pinjekerner (hvad jeg havde) et lille stykke parmesanost og olivenolie. Det hele køres i minihakkeren til konsistensen er tilpas. Jeg brugte ikke salt, men lidt peber.
Det smagte dejligt til en Claus Meyer bolle, som man nu kan få i Kvickly.
Jeg har stadig hvidløgssmag i munden. Det er lige før, det er for meget. Måske vil jeg blande persille i en anden gang.

5 kommentarer:

  1. Hehe, synes du, det smager for meget af hvidløg? Jeg kommer ekstra hvidløg i ramsløgpesto ;-)
    Smag og behag er jo forskellig, men jeg ville nok 'fortynde' den med basilikum og ikke persille, da jeg ikke synes, at ramsløg og persille harmonerer særlig godt. Men det er nok bare mig ...
    Der står, at ramsløg gror i kystnære skove - det er nok derfor, du må helt til Aarhus :-)

    SvarSlet
  2. Aj Ellen, kommer du virkelig ekstra hvidløg i? Det må være stærkt ...
    Det er nok rigtigt, at basilikum vil være bedst smagsmæssigt.

    SvarSlet
  3. Når jeg bliver pensionist ... :-)

    SvarSlet
  4. Her på øerne har vi så mange ramsløg, at man flere steder har slået dem både med le og kratrydder. Som Ellen, synes jeg heller ikke ramsløg smager meget af hvidløg.

    SvarSlet
  5. Risskov er mit "Barndomsland". Derfor holder jeg så meget af duften af ramsløg. Jeg må simpelthen forbi og plukke. Jeg holder nemlig også meget af pesto.

    SvarSlet