mandag, september 19, 2016

En cafetur og en skovtur.

Man hører sommetider røster, der mener, at unges sociale relationer lider skade i den måde, og i det omfang de bruger internettet.
I dag sad jeg i nærheden af fire unge kvinder, som havde et sjovt og på alle måder aktivt samvær omkring kaffe, mobiltelefoner og samtale - såvidt jeg kunne bedømme ud fra latter og snak.
Ingen tvivl om, at mobilen var en integreret del af deres cafebesøg.
Og sådan tror jeg, det bliver ved med at være.

Da radioen blev introduceret, var der bekymring om, hvordan vi kunne administrere al den underholdning, musik og oplysning.
Samme bekymring gjorde sig gældende, da vi fik fjernsyn.
Det er jo gået godt.
Mon ikke også det går godt med internettet?

I går var vi på skovtur rundt om Slåen sø. For en fire-årig er skove og søer fulde af oplevelser og udfoldelser. Vi nød det allesammen.


8 kommentarer:

 1. Når bare man også husker skovturene, så går det nok med internettet og mobilen. Jeg ville i hvert fald nødig undvære nogen af delene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, lige præcis Eva. Vi vil ikke undvære nogen af delene

   Slet
 2. Så enig med Eva. Det at integrere www med virkeligheden, naturen, friluftslivet, det sociale er så vigtigt, og her er vi som voksne de bedste til at vise vejen, at de små poder så hurtigt overhaler os indenom er jo en gave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, friluftslivet sætter vi stor pris på. Sommetider skal der lokkemad til for at få de store børn med ud, og der tror jeg, Pokemón kan være en inspiration. De lærer så hurtigt de små. Vi må hænge på så godt, vi kan.

   Slet
 3. Jamen det er da rigtigt - også hvad man sagde om radio, tv (og senere videomaskinerne) - man skal bare huske alt det andet også, som Eva siger. Her er integration (også) kodeordet ... man må ikke isolere sig/blive isoleret.
  Fine billeder fra en hyggelig familietur :-)

  SvarSlet
 4. Tak for kommentar om billederne. Mit kamera har mistet den lille fjeder, der holder 'låget' lukket til rummet med memorycard og batteri. Jeg holder lukket med en elastik, men det dur ikke. Jeg må ud i efterforskning af Lumix. Min er TZ40.

  SvarSlet
 5. Jeg tror også, at teknologiske landvindinger til alle tider er blevet mødt med frygt og alvorlige advarsler, og at vi mennesker formår at tilegne os disse landvindinger uden at gå under. Men alting med måde!

  SvarSlet
 6. Henny, sådan har det nok været altid. Og den ældre generation som talsmand for frygt og advarsler. Men den yngre generation skal leve med det nye, og de tager som regel godt imod.

  SvarSlet