lørdag, december 24, 2016

Endnu mere AV ...

Mine uundværlige følgesvende.

Jeg ville ønske, jeg kunne gå ganske almindeligt som for tre dage siden.

Men når nu jeg ikke kan det, så er sådan et par stokke et godt hjælpemiddel.

Jeg har mere ondt i knæet nu, end den dag jeg faldt. Mon jeg har et lille brud, tænkte jeg?

Jeg var en tur på skadestuen igen her i formiddags og blev mødt at en ny flink og tiltalende læge, der undersøgte mit knæ og
 mente, han kunne udelukke brud og ledbåndsskader.
Jeg har muligvis en meniskskade, men den kan ikke diagnostiseres, så længe knæet er så hævet.
Det må være sådan - og jeg må være tålmodig kombineret med Tramadol som ekstra smertestillende.
Jeg fik gode råd. Bl.a. at ice (is= kulde, compression= elastikforbinding, elevation= ligge højt med benet) skulle have et r foran, så der står rice. R står for ro.
Det vidste jeg også godt. Jeg har praktiseret ice + ro så meget som muligt. Men ifølge lægen skal jeg ligge hele tiden med benet eleveret og kun bevæge mig ud på toilettet. Det er svært, når jeg bor alene. Jeg har virkelig opdaget, hvor meget jeg går rundt herinde i det daglige.
Så gjorde han mig opmærksom på, at folk i moden alder (de er så hensynsfulde, at de ikke siger gamle) :-) har brug for længere tid til at restituere.
Det vidste jeg også. Men det er godt at blive mindet om det.
Min overskrift for mig selv er TÅLMODIGHED.
Jeg bliver hentet til juleaften. På et tidspunkt tænkte jeg, at jeg ville hellere blive hjemme. Jeg kan jo ikke andet end at sidde/ligge. Men nu tror jeg tramadolen virker (indeholder lidt morfin) for jeg ser mere lyst på situationen.

Glædelig, hyggelig juleaften til jer der kommer forbi.
6 kommentarer:

 1. Kære Betty. Jeg nåede slet ikke at få kommenteret på forrige indlæg. Stakkels dig og god bedring. Jeg håber juleaften gik godt, og at du ikke har alt for ondt i dag. Ja vi skal bruge mere tid på at hele, når vi bliver ældre, og det er svært at acceptere, når vi nu ellers på alle andre måder ikke oplever alderen som en hindring. Med ønske om en hurtig heling og trods uheld en glædelig jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for gode ønsker, Lene. Det går bedre nu. I går på fjerde dagen begyndte hævelsen at aftage, og det har været en stor lettelse. Og jeg er flyttet ind hos den ene datter.

   Slet
 2. Øv det er blevet værre, eller bedre pga. smertestillende.
  Jeg kender godt tramadol, jeg har været på retard i mange år, frem til efteråret 2015, grundet smerter ikke kun i ryggen, mangler 4 bruskskiver. Kroniske tennisalbuer, skal ikke lave meget af forkerte, løfte, skrælle, sms, etc. Og ikke nok med det, så er der hypermobile led. Jeg deltog i et kursus for smertehåndtering, og efter dette lærte jeg meget, derfor blev jeg trappet ud, i dag lever jeg lidt langsommere, og tænker mere over hvad jeg kan og ikke kan, og derfor er jeg fri af tramadol retard.
  Håber du er i bedring, og det snart er muligt at tjekke om det er en miniskskade.
  God bedring.

  SvarSlet
 3. Ja tak Karin, jeg er i bedring nu. Du har da haft svære ting med dit helbred, men hvor er det godt, du har lært, hvordan du skal håndtere det. Tramadol var ikke godt for mig. Jeg fik kvalme og blev svimmel. Jeg ved ikke, om det handler om tilvænning - altså at jeg skulle vænne mig til det? Jeg blev bange for at falde på mit ømme knæ, så jeg nøjes med panodil og har døjet med smerter, men det er bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg trappede ud, gik det med 25 mg pr uge.
   Ved muskelspændinger er min datter blevet ordineret 2 pamol og 2 ipren håndkøb max 4 gange dagligt. Hun døjer meget med en skade efter børne/unge årene som elitesvømmer, og her går hun ind og spænder, når hun har meget om ørene, får for lidt søvn etc. Hun har prøvet at tage kun den ene slags, men det er kombinationen der virker for hende.

   Slet
 4. Godt det endelig er i bedring, og sikkert ganske fornuftigt at flytte ind hos en datter, til du kan gå mere normalt rundt igen.
  Fortsat god bedring - jeg håber der ikke er nogen 'biskader'.

  SvarSlet