onsdag, december 21, 2016

Krydret hvid gløgg.

Jeg prøvede noget nyt til en lille komsammen i går. I stedet for den traditionelle rødvinsgløgg, så fandt jeg en opskrift i et gammelt ugeblad på en hvid gløgg.
Den er lettere og mere frisk, og den vil jeg lave igen en anden gang.
Man skal bruge:
1 usprøjtet appelsin skåret i skiver.
2-3 hele kardemommekapsler, der knuses let.
5 hele nelliker
5 hele sort peber
1 stykke kanel
1 lille stykke frisk ingefær
1/2 l æblemost.

Alle krydderier blandes med æblemost i en gryde og og får et let opkog, hvorefter det skal stå og trække mindst en time.
Krydderekstrakten blandes med en flaske hvidvin og smages til med 3-4 spsk sukker.
Der kan evt. tilsættes 1 dl lys rom.
Mandler smuttes, hakkes og blandes i.
Ifølge opskriften skulle der også lyse rosiner i, men jeg havde ingen, så dem sprang jeg over.
En anden gang vil jeg putte lidt mere sukker i (det afhænger nok også af vinen) og så skal der lyse rosiner i.

I dag har den stået på risengrød her. En af Christians favoritter. Da jeg hentede ham i børnehaven, blev jeg klar over, at de også havde fået risengrød til frokost. Jeg foreslog, vi skulle spise noget andet, men det var han slet ikke indstillet på. Han syntes i øvrigt, det var meget spændende, at jeg havde pakket gryden ind i aviser og sat den ind i sengen for at koge færdig. Han var flere gange inde for at se, om avispapiret stadig var varmt.








10 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert med den hvide gløgg.
    Jeg tror såmænd, at mange børn godt kunne leve lidt af risengrød i december.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, det tror jeg også. Godt med kanelsukker på ;-)

      Slet
  2. Jeg tror aldrig jeg har smagt hvid gløgg, kun hørt om det,
    Og jeg har det som børn, kunne spise risengrød hele året rundt, det kunne mine børn så ikke ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, det er sjovt, at dine børn ikke kunne lide risengrød.

      Slet
  3. Lækkerier, gløgg så det er muligt at kører hjem efter et par glas :-)
    Risengrøden blev aldrig den store spise, da mine børn boede hjemme, vi var 6 pr. og kun 3 spiste det. Børnenes far spiste kun med hvis der var kød, kartofler og sovs på bordet, kunne ikke forklarer ham
    Børn gør som vi gør, ikke som vi siger
    desværre.
    I dag laver jeg risengrød på skummetmælk og fuldkorns grødris. Sukkeret er skiftet ud med sukrin eller lignende. Det eneste jeg ikke har kunnet finde et alternativ til er smørklatten :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, det lyder som en meget sund risengrød, du laver. Interessant. Den smager sikkert godt.

      Slet
  4. begge dele lyder godt.
    kan godt forstå Christian sagtens kunne spise risengrød igen, det smager jo godt.
    Glædelig jul

    SvarSlet
    Svar
    1. Min servicehund. Glædelig jul til dig. Jeg kan også godt lide risengrød.

      Slet
  5. Umiddelbart lyder din hvide gløgg som en del bedre end den røde, som jeg ikke er så vild med - den må prøves af, tror jeg.
    Pudsigt så forskelligt vi har det med risengrød - jeg har aldrig kunnet lide det, men C elskede det, så jeg var nødt til at kapitulere et par gange i løbet af vinteren. Hendes børn bryder sig ikke om det, så hun har altid været alene om det, den stakkels pige :-)

    SvarSlet
  6. Ellen, jeg ved i hvert fald nu, at jeg foretrækker den hvide gløgg.
    Det er pudsigt, hvordan vi har det med risengrød. Og mærkeligt, at Charlotte er helt alene om den grød. Ja, stakkels pige ;-)

    SvarSlet