fredag, februar 03, 2017

Små landvindinger

Aldrig har jeg gjort rent i mit køleskab med større glæde end i dag.
Bare fordi jeg kunne ...
Jeg vidste, at grønsagsskuffen længe havde trængt til at blive tømt, for jeg havde ikke haft åbnet den siden 22. december.
Det forunderlige var, at rødløg og rødbeder ikke havde taget skade af det lange ophold.

Men jeg fandt ud af, at jeg kunne sidde på en stol og tømme og sortere og vaske af.
Jeg plejer at synes, at det er en sur pligt. I dag var jeg bare glad for jeg kunne.
Sidst på eftermiddagen har jeg fået varer fra nemlig.com, så nu er der fyldt op.
Til venstre i det høje glas, står den surkål, jeg lavede 2. december. Der er kun lidt tilbage, men den er mere syrlig og frisk end før.
Nederst står fire bakker vacumpakkede middagsretter fra Det danske Madhus. Jeg tror snart, jeg melder fra. I dag lavede jeg en frokostret med linser og grønsager, så jeg kan godt noget.

15.30 billedet i dag blev til 16.30.
Jeg havde besøg af Johanne og Chr  og deres mor. Lidt senere kom min tidligere kollega, der også bor her på vejen. Han havde taget det nyeste fagblad med til mig. Jeg havde nærmest glemt det blad. Men jeg husker godt, hvordan jeg for 10 år siden næsten ikke kunne undvære det. Jeg ville ikke betale abon. for det, så jeg lånte af ham. Men interessen gled hurtigt i baggrunden. Alligevel er det lidt sjovt at se det.

Min middagsret fra Madhuset hed italienske kødboller med paprikasovs, kartofler og ovnbagte courgetter.
Kødbollerne var forfærdelig salte. Det er som om, der er to kokke. Den ene uge er maden moderat saltet. Den næste helt overdrevet. Jeg vil ringe og høre, hvordan det hænger sammen. Mere om det en anden gang.



10 kommentarer:

  1. Ja, det er utroligt, at man pludselig kan skønne på en triviel "hade"opgave. Jeg glæder mig til at høre Madhusets forklaring på det salte indhold, det går jo imod alle anbefalinger (og mine smagsløg)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg blev også overrasket over saltindholdet i maden. Vi bliver jo netop rådet til at spare på salt.

      Slet
  2. Det er skønt med et rent køleskab, - og endnu mere skønt selv at kunne.

    Jeg så en krimi i går, og kom til at tænke på dine 15:30-fotos. Tænk, hvis de en dag kunne indgå i opklaringen af en mordgåde? Du ved, den stille nabo, der aldrig kommer ud, men som alligevel har nøglen, fordi hun hver dag fotograferer på et bestemt tidspunkt. Og lige dén dag bliver hun forsinket og får et billede af morderens bil..... Lyder det ikke spændende?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahaha Eva, det lyder virkelig spændende ;-) Jeg tror, du har en stor krimiforfatter i maven ;-)

      Slet
  3. Dejligt med en frisk og rent køleskab, og dejligt at putter varene ind fra nemlig.com
    Min nysgerrighed er også vagt omkring dit spørgsmål til Madhuset. Jeg der nærmest ikke benytter salt vil nok ikke have kunnet få en bid ned, og når jeg laver mad ved jeg der mangler salt for mange, derfor sætter jeg altid en fyldt saltbøsse på bordet for god ordens skyld.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, jeg har det på samme måde. Sparer på saltet. Og sætter salt på bordet, så folk selv kan dosere ;-)

      Slet
  4. Du er altså sej. Giv dig selv et skulderklap.

    SvarSlet
    Svar
    1. Anni, tak fordi du siger det og minder mig om det ;-)

      Slet
  5. Jeg fandt ud af, at hvis jeg holder køleskabet på 2°, kan varerne holde sig markant længere.
    Tingene bliver altid sat i relief, når ens verden forandrer sig, men fint, at du kan starte i det små igen.
    Hehe til Evas fantasi - du bliver den næste Miss Marple :-)

    SvarSlet
  6. Ellen, det var interessant med din lave køleskabstemperatur. Tror jeg vil kopiere den.
    Ja, Evas fantasi er sjov. Den bragte det store smil frem hos mig. ;-)

    SvarSlet