torsdag, juli 12, 2018

Højskoleboblen.

I går trådte jeg ind i højskoleboblen. Det føles virkelig som at være i en boble, fordi vi er en gruppe mennesker (hvoraf jeg kender de fire rigtig godt), der er intenst optaget af at synge og lære nye måder og nye sange. Det er meget hyggeligt at være her igen. Jeg har været her fem gange i rap fra 2007 - 11. Og i 2013 og 2016. Vi er kun 57, og det er ikke mange i forhold til dengang Erik Sommer var her, og gruppen var på ca 90. Han er en rockstar :-) for mange sangglade i min generation. I år holder han koruge på Liselund, og jeg har mødt et par stykker her, som også drager til Sjælland for at være med der. De ved, at der er nu 80 tilmeldte.
Her har vi Sisse Skovbakke og Erling Lindgren. De er også rigtig gode undervisere.
Hvis der fandtes en fanklub for Sisse, så var jeg medlem.
Hun er meget dygtig, og samtidig er det så sjovt at være med til at frembringe de lyde og sange, hun vil have frem. Det er som at lege.
Hun komponerer selv og skriver tekster og arrangementer.
Der er altid en kværulant eller to på sådan et hold. Hun er virkelig god til at holde fast i sin version, på en måde, så kværulanten ikke føler sig hængt ud. Jeg snakkede med den ene i frokost- pausen, og hun fortalte, at hun havde sagt tak til Sisse. ( for reprimanden) :-)


Hjemme havde jeg tirsdag aften udsigt til de flotteste farver på himlen, idet solen var ved at gå ned.
 Jeg har en fin udsigt mellem to huse.

Her er det kl 22.09.










 Og her kl 22.24.

Jeg sad ude på terrassen til kl 23. Vejret var lunt og stille.









I modsætning til i mandags, da blæste det rigtig meget. Solen skinnede, men vinden var kold.

Vi var hos Mattias, hvor der findes et lille friluftsbad, som lokale ildsjæle driver på frivillig basis.
Der er et kommunalt tilskud til stedet, men alt  arbejde lige fra rengøring til pasning af kiosk og billetsalg er  ulønnet.
Der er åbent fra 13-17. Dog kan der forekomme aflysning, hvis livredderen har fået forfald, så vi skal tjekke, inden vi tager hjemmefra, om der er åbent.
Der var kun få mennesker i mandags pga af blæsten, går jeg ud fra. Det var også varmere at være i vandet end på land. Men ungerne elsker det.

Her på højskolen har der været vældig varmt i dag. Og ingen chance for at se solnedgangsfarver , fordi der er høje træer omkring bygningerne. Men der er roser.
Min datter fortalte i telefonen, at der kom en kraftig regnbyge på en halv times tid hjemme i dag. Det var tiltrængt.

I aften er vi alle trætte. Vi får udleveret de fleste noder de første to dage og har øvet mange timer.
Jeg ved fra tidligere, at det begynder at blive lettere fra i morgen.

10 kommentarer:

  1. Hvor er du heldig. Sådan et fællesskab over flere dage omkring sang, det er meget givende.
    Hvorfor mon der altid skal være en eller to kværulanter på sådan et hold? Det er lige meget hvor man er, så holder det stik.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, jeg synes også, jeg er heldig :-)
      Der er ikke bare til sang, der altid er en 'opponent' eller to. Også til forfatter-foredrag, har jeg lagt mærke til den type, der altid indleder sit spørgsmål med en laaaang historie, der fortæller os, at han/hun er meget kloge :-)
      Der skal nok en del erfaring til for at kunne afbøde det på en humoristisk måde.

      Slet
  2. Jeg har aldrig været på højskole, men elsker at synge med det næb jeg nu er udstyret med, men kunne helt sikkert lære noget på sådan et ophold. Liselund - er det her i vores område? Vi har et på både Møn og på Falster, men I har måske også noget der heddersådan ovre ved dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Pia, det er som Karin skriver, jeg kan meget mere end jeg tror, når der er en god og inspirerende underviser :-)
      En koruge på højskole slutter med en koncert ofte i en nærliggende kirke. Liselund- højskolekoret slutter med koncert i Sorø, så jeg tror Liselund må ligge i nærheden. Hvis du googler på det, kan du set det :-)

      Slet
  3. Hvor er det fantastisk med disse korte uge ophold på diverse højskoler. At det så samtidig er kor, har lige gjort at der er kommet sådan et ophold på min Bucketliste.
    Erik Sommer er fantastisk, har selv haft æren af ham som korleder til et stævne. Han får alle med, og alle kan pludselig meget mere end de troede.
    Glæder mig allerede til at læse mere om din tur.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, du siger det helt præcist "man kan mere end man tror" efter sådan nogle dage under et par gode korledere. Især sidst på kurset. De første dage bliver jeg lidt i tvivl :-)
      Jeg kan godt anbefale det.

      Slet
  4. Hvor lyder det dejligt med dit højskoleophold om musik og sang! Det er blevet populært med højskoleophold for os seniorer - min veninde har lige været på Højskolen Østersøen og var utrolig glad for opholdet.

    SvarSlet
  5. Gitte, det er meget populært for seniorer med et højskoleophold eller to. Jeg har også været på Østersøen for nogle år siden, og husker det som et dejligt sted.

    SvarSlet
  6. Højskoler har jeg til gode, men folk taler meget begejstret om dem bagefter.
    Det der med fællesskaber og grupper er bare ikke lige mig, men måske fik jeg en anden holdning til det, hvis en eller anden tvang mig med :-)

    SvarSlet
  7. :-) Ellen, vi er jo ikke ens. Det er godt at kende sig selv og vide, hvad man vil. Og hvis du får knopper af grupper og fællesskaber, så højskole nok ikke noget for dig. Og nu er det jo ikke sådan, at du går og keder dig eller ikke ved, hvad du skal stille op med din tid. :-) Tværtimod.
    Måske skal du ikke lade nogen tvinge dig med? Måske ville du få en anden opfattelse, hvis du gik med? Hvem ved? :-)

    SvarSlet