tag:blogger.com,1999:blog-8720387483376627690.post2874740012719750237..comments2024-03-03T18:14:31.385+01:00Comments on Alting har sin tid: Er det egentlig realistisk ...?Bettys bloghttp://www.blogger.com/profile/15656872082826226586noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8720387483376627690.post-70851081988509282732014-11-03T17:49:23.075+01:002014-11-03T17:49:23.075+01:00Hvorfor mon alle andre lande foreskiver fem stk. f...Hvorfor mon alle andre lande foreskiver fem stk. frugt og grøntsager om dagen? Sikkert fordi man på andre sprog ikke kan spille på associationen til sex, som man?! har valgt at gøre i Danmark! Kylling er en meget sjælden gæst her i huset - højst et par gange om året; de to sidste gange betalte jeg 148 kr pr. stk. Heldigvis er vi meget glade for alle slags grøntsager, og vi har aldrig spist ret meget kød. Økologisk kød er fraværende i supermarkeder, og det konventionelle tør jeg ikke købe. Godt der er masser af dejlig frisk og røget fisk, galloway-kød, hare, andet vildt, kanin, and, duer og økologiske grøntsager på torvet i Flensborg, kun 1/2 time væk. Rigtige fiskehandlere er en uddød race i Danmark, og det, man kan købe i supermarkeder og mobile butikker, stinker af fisk. Ham fødevareministeren burde beskæftige sig med noget mere påtrængende end at få udnævnt en nationalret.<br />Elsebeth Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8720387483376627690.post-64509968020341827482014-11-01T08:26:32.461+01:002014-11-01T08:26:32.461+01:00Ellen, ja overdrivelse fremmer forståelsen ;-)
Jeg...Ellen, ja overdrivelse fremmer forståelsen ;-)<br />Jeg tror nok, vi som forbrugere er med til at sætte en dagsorden. Hvis vi ikke køber en vare, vil den udgå af sortimentet. Jeg synes dog at kød og fjerkræ, der er økologisk opdrættet er alt for dyrt, og derfor er det ikke mit første valg.<br />Det var såmænd ikke bedre i gamle dage. Da jeg var barn, stod kørerne bundet inde (ko i flertal?) fra nov. til april. Utroligt, de kunne stå og gå på deres ben efter så mange måneders inaktivitet.Bettys bloghttps://www.blogger.com/profile/15656872082826226586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8720387483376627690.post-14582821113142734072014-11-01T08:14:58.720+01:002014-11-01T08:14:58.720+01:00Eva, jeg undrer mig også over de skyhøje priser på...Eva, jeg undrer mig også over de skyhøje priser på f. eks økologiske kyllinger. Man kan få en konventionel opdrættet kylling for 49 kr, mens en økologisk koster 100 kr mere. Grønsager er også en del dyrere. Dog ikke gulerødder.<br />Den højere pris skyldes nok, der ikke kan presses så mange dyr sammen på den samme plads og at flere dør, fordi der ikke bruges så meget medicin. Der er mere spild. På samme måde med grønsager, der ikke sprøjtes.Bettys bloghttps://www.blogger.com/profile/15656872082826226586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8720387483376627690.post-61738199744704513032014-10-31T21:49:02.649+01:002014-10-31T21:49:02.649+01:00Jeg kunne måske fristes til at tro, at man kører m...Jeg kunne måske fristes til at tro, at man kører med overdrivelse fremmer forståelsen-princippet ... hvis de med at deklamere 600 gram formår at få os til at spise 400, så er målet nået. <br />Jeg har det på samme måde som dig med kød, men hvis det står til forbrugeren at starte, at dyrene har det bedre, så kan man glemme alt om det. Hvis man gik den anden vej rundt og forbedrede dyrenes forhold og på grund af dette satte priserne op med 10 %, ville vi jo købe kødet alligevel. Tror jeg. Det fører i hvert fald ingen steder hen at skubbe aben over på forbrugerne ved at lade som om, at vi nok ikke vil betale hvad det koster. Folk bliver jo også ved med at købe cigaretter, selv om de bliver ved med at sætte prisen på dem op ... Ellenhttps://www.blogger.com/profile/12198731547847453665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8720387483376627690.post-12599604481358020722014-10-31T18:55:58.252+01:002014-10-31T18:55:58.252+01:00Det er en indbydende salat, - og med et par stykke...Det er en indbydende salat, - og med et par stykker frugt og lidt til aftensmad kan du vel snige dig op på de 600 gram.<br />Det der med fødevarer og etik er noget svært noget. Mælk og æg og en stor del grønt er både nemt at komme til og indenfor det rimelige i pris.<br />Kød, der er produceret under ordentlige forhold er helt utroligt meget dyrere end det, der normalt ligger i køledisken, og jeg forstå ikke helt, hvorfor forskellen mon er SÅ stor. Jeg hørte forleden i radioen, at hvis vi bare ville betale nogen få kroner mere kiloet, så ville dyrene få meget mere velfærd. Det tror jeg bestemt de fleste ville, jeg ville i hvert fald gerne. Mon nogen kunne forklare, hvorfor forskellen i pris er så svimlende i dagens supermarked?<br />Jeg er ikke parat til at blive vegetar, selvom man måske burde i protest mod dyrenes forhold.Evahttps://www.blogger.com/profile/05380305212010657809noreply@blogger.com