fredag, juni 04, 2010

Flere "husdyr"

I dag var sådan en vidunderlig sommerformiddag, der inspirerede til tedrikning i haven.
Det lille havebord blev flyttet hen under syren'en, hvor der dufter så dejligt, fordi liljekonvallerne vokser i skyggen nedenunder.


Den sorte maling på bordet er skallet af, men det kan skjules med en dug. Jeg bruger mest dækkeservietter, men i en kommode i kælderen er der duge.
Stor var min forbløffelse, da jeg åbnede skuffen. Der havde tydeligvis været mus på besøg. Der var både efterladenskaber og huller i den øverste dug, som jeg sidst havde fremme ved juletid.
Tidligt i foråret opdagede jeg, at mus havde ædt de hyacintløg, der ventede på at blive plantet ud.
Min nabo, jeg deler kældergang med, fortalte at hans bedste sommer t-shirt, var blevet gennemhullet.
Det fik mig ikke dengang til at åbne mine skuffer.De to øverste duge i skuffen er allerede smidt væk. Resten må vente til næste uge. Men så ved jeg også, hvor jeg skal gøre rent.
Min nabo, der er så venlig og hjælpsom, har forsynet mig med den slags musegift, som han bruger.
Jeg bryder mig ikke om det. Det ser helt forkert ud med sådan nogen røde korn.Og tanken om, at musen dør en langsom død med ondt i maven, kan jeg ikke holde ud. Så foretrækker jeg det scenarie, hvor musen glad og ivrig går efter et stykke ost......
Pludselig får den én over nakken af fælden - død som en sild!
Jeg går ned og fjerner de giftige korn!
Og køber en musefælde........ Hvem kommer og fjerner den døde mus?    

9 kommentarer:

 1. Du har dig da nogen husdyr,- først en uvelkommen puppe, og så små mus...

  Jeg kommer desværre ikke og fjerner døde mus hos dig, for jeg kan ikke ret godt lide den slags, hverken døde eller levende.

  SvarSlet
 2. Jeg forstår godt dit forhold til gift og musefælder; jeg ville helt sikkert vælge lige som dig. Men det er rigtig ærgerligt, at det skulle gå ud over en dug som du er glad for.
  Det ser rigtig hyggeligt ud i din have. Wow! Og jeg elsker liljekonvaller. Det er faktisk min yndlingsblomst. Da min gamle bedstemor levede, sendte hun hvert år et lille brev med de første liljekonvaller. Men det er snart mange år siden......

  SvarSlet
 3. phingUf, det er meget ubehageligt, når der har været mus i ens ting og sager, og smadder ærgerligt, når det er ødelagt. Og så rengøringen...Betty vent til vejtet bliver køligt, det gælder om at nyde det gode vejr

  SvarSlet
 4. Eva, ja det kan man sige, at jeg har noget med uvelkomne husdyr.
  Jeg kan ikke fordrage at håndtere hverken levende eller døde mus.
  Men det kan være at min nabo har fået udryddet dem.
  Han har fundet tre døde.

  SvarSlet
 5. Jens, det er nok også en uskik at eje flere duge end man bruger ;-)
  Liljekonval er en skøn blomst, både hvad angår udseende og duft.
  Min lille have er hyggelig, og jeg har efterhånden vænnet mig til, at der ikke er privatliv der, fordi der er udsyn til den fra vinduerne ovenpå.
  Det var en meget sød hilsen, du fik fra din bedstemor engang

  SvarSlet
 6. Manna, du kan tro, jeg skal vente med rengøring. Nu er det bare om at nyde vejret.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Vi prøver igen, jeg havde lavet en stavefejl...
  Bliver du meget ked af, at jeg ikke tilbyder at komme og hjælpe med de(n) døde mus. Jeg er altså ikke så fjollet med mus (eller rotter for den sags skyld).

  Men jeg hørte for et par år siden om en 3. mulighed, for at slippe af med mus, fang den levende!

  2 herrer, beboende på 4 eller 5 sal opdagede pludselig, at de havde fået mus. Kræet blev efter meget møje og besvær og mange vågetimer fanget, så vidt jeg husker, var der et ringbind involveret i handlingen ☺. Og hvad gør man så, når der sidder en lille bange mus og kigger på en? Jo, de 2 herrer kørte sammen med det stakkels lille kræ med elevatoren ned til stueetagen og bar musen mange meter væk fra bygningen ☺.
  Og så er det ikke engang løvn, en tidligere kollega til min mand er den ene af de 2 herrer og jeg behøver vel ikke at fortælle at jeg grinede så jeg havde ondt i maven da kollegaen fortalte historien.

  SvarSlet
 9. Annette, ærgerligt du bor så langt væk.
  Det var da et par rigtige dyrevenner, de to, der bar musen ned. Jeg kan godt forstå, du morede dig. ;-)

  SvarSlet