tirsdag, december 25, 2012

Juledag.

Jeg synes min medbragte, udskårne and blev god i går aftes.
Især efter den fik noget mere tid i ovnen og de sidste minutter under grillen.
Sovsen blev rigtig god. Ikke rigelig.
Jeg lod fonden koge ind, så der var en lille smagfuld rest tilbage, og det gav en skøn sovs.

Alligevel tror jeg, min svigersøn manglede noget?
Hvad ville du tro med det her indlæg på facebook?
Han skriver "så kom der alligevel svin på bordet" ...
(det er legetøjsgrise - ikke marcipan)
Der skal vist flæskesteg på bordet næste år?

Mit barnebarn var begejstret for at åbne pakker.
Koncentrationen holder ikke så længe, og han er på farten hele tiden for at se, om han kan opdage noget nyt.
Han har tit en stol med for at kunne klatre op.
I dag havde han en stol i hver hånd. Det er ikke fordi, han stabler dem ovenpå hinanden, men vel bare fordi han kan.
Og jeg kunne ikke få lov til at låne den ene.

På vejen hjem standsede jeg og fotograferede op mod Aarhusbakken, hvor jeg stod i går.

Vejret er stadig lunt med en 5-6 graders varme.
Det passer mig godt. Jeg kører til Aarhus i morgen til julefrokost i Henriks familie.

15 kommentarer:

  1. Altså, den frække fyr - her serverer du en superlækker andesteg, og så savner han bare sin flæskesteg ;-)
    Hehe, det er da praktisk at slæbe rundt på sin egen, private stige - det er et skønt billede af ham.

    SvarSlet
  2. Ellen ;-) Vi er noget så udansk som ikke-flæskestegsspisere i min familie. Men det er selvfølgelig aldrig for sent at begynde ;-)
    Han er så smart til at regne ud, hvordan han skal komme afsted, mit barnebarn, men han kan slet ikke overskue konsekvenser, og det resulterer i gråd og tænders gnidsel, når det ikke kan blive, som han havde tænkt sig. Det kan nok ikke være anderledes.

    SvarSlet
  3. jeg smiler ,,,,,, ja du må ha en lille flæskesteg parat til næste år , det kan nemlig være en fordel at være på god fod med sin svigersøn :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jonna, der må en flæskesteg til næste år. ;-)

      Slet
  4. Uh, en lille flæskesteg kan nu også være lækker, - specielt dagen efter :)

    Her i hytten skal der være sovs i den STORE gryde, så jeg hælder væde fra de to ænder flere gange, og bruger lidt koncentreret sky fra flæskestegen til sidst for at den bliver kraftig nok. Der var rigeligt i år, og den blev nydt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, jeg må have gang i den store gryde til sovs. ;-) Det lyder som en god metode, du bruger med at hælde væden fra flere gange undervejs.

      Slet
  5. He,he, mor. Jeg sendte lige præcis en tanke til vores sædvanlige (begrænsede) sovsemængde, da jeg juleaften tog rigeligt af Hannas sovs for 4. gang :o) Der var rigeligt af den, og den var også god, men dog ikke lige så god som din :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Moni, jeg kan slet ikke forestille mig, du spiser så meget sovs ;-)
      Det har jeg aldrig set. Men det er selvfølgelig fordi, der ikke har været så meget at tage af hos mig. ;-)
      I er da frygtelig i sovseunderskud ...
      Det må jeg få lært. At bruge den store gryde. ;-)

      Slet
  6. Det var dejligt, at din julemad var vellykket, Betty. Her fik vi flæskesteg, som Bella havde bestilt, og den har vi nydt godt af lige siden :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det lyder hyggeligt, at Bella havde bestilt flæskesteg. Og der var rigeligt, kan jeg regne ud, når I har nydt godt af den indtil nu. Det er også dejligt med reste-mad.

      Slet
  7. Det er svært, for ikke at sige umuligt, at stille alle tilfredse...and, kalkun, gås og flæskesteg. Men nu ved du hvad der skal til næste år ☺. Rigtig god nytår.

    SvarSlet
    Svar
    1. Annette, jeg tror nu alle var tilfredse. Og så godt nytår til dig Annette. ;-)

      Slet
  8. I min barndom var vi tit mange juleaften. Derfor var der både and og svin på bordet. Flæskestegen var af egen avl og derfor billigere end anden. Så hvis man foretrak flæskestegen, var der bestemt ingen, der så skævt til en.

    SvarSlet
    Svar
    1. Henny, jeg har altid - lige fra barnsben været vant til and juleaften. Vi havde selv ænderne. Og jeg fortsatte med and, da det blev vores tur til at holde jul. Min nu x-mand havde aldrig andre forslag. Stor var min overraskelse, da jeg i en anden familie for 4-5 år siden opdagede, at der fik man både and, flæskesteg og medisterpølse.
      Og sådan kan man hele tiden lære noget nyt :-)

      Slet
  9. It's wonderful that you are getting ideas from this paragraph as well as from our discussion made at this place.
    My webpage :: whitening skin

    SvarSlet