fredag, februar 13, 2015

Bøvl og punktering ...

Der kommer rigtig mange mennesker på Kunstcentret Silkeborg Bad for tiden.
Jens Galschøits skulptur Fundamentalism trækker gæster til.Åbningstiden er fra 12 - 16 her i vintermånederne.
Jeg havde derfor god tid derhjemme, inden jeg skulle møde kl 12.

Jeg har ikke for vane at se efter, om bilen ser funktionsdygtig ud, inden jeg sætter mig ind og kører.
Den føltes lidt anderledes at køre med, og da jeg stod ud, så jeg straks, at det ene forhjul var punkteret.

Det var bare ærgerligt, når nu jeg havde planlagt, hvordan dagen skulle forløbe. Jeg skulle køre fra Badet og direkte til Aarhus, når jeg var færdig.
Det viste sig, der var stor travlhed hos Vejhjælp og mit værksted lukker kl 14 om fredagen.

Det viste sig også, at Vejhjælp ikke kunne nå at få min bil frem, men den kreative mand, der kom for at hente bilen, tilbød at køre den til et andet værksted, der ikke lukkede så tidligt.
Og min svigersøn kørte mig ud, så jeg kunne afhente den kl 16.15.

De små biler, som min, er ikke født med reservehjul, men med noget skum, et lappekit, der kan lukke et lille hul i dækket. Dog ikke i det her tilfælde. Hullet var for stort.
Der skulle et nyt hjul til, hvad der ikke fandtes i den rigtige størrelse på værkstedet. Mekanikeren var ikke rådvild. Han havde et hjul. Det var bare 2 cm. for bredt, men i følge hans professionelle vurdering, så kunne jeg sagtens køre med det.
Det går også fint, og i næste uge skal jeg så have fat i et hjul i den rigtige størrelse.

Jeg vil også have anskaffet mig et reservehjul, selv om mit værksted synes, det er unødvendigt. I teorien kan en bil køre 80.000 km før den punkterer. I mit tilfælde har jeg dog allerede nu haft 2 punkteringer, mens jeg har kørt 55.000 km.
Det vil være så meget lettere at få skiftet et hjul på stedet i stedet for at få bilen bugseret til et værksted.

Der har været lidt bøvl i dag, men trods alt i småtingsafdelingen. Og jeg har mødt lutter hjælpsomhed. Mekanikeren, der satte det nye (gamle) hjul på, ville slet ingen betaling have.4 kommentarer:

 1. Sikke en utrolig skat at eje, den fødselsdagsbog. Har lige læst en artikel om hvordan man skal huske at printe de digitale filer til fremtiden og kom til at tænke på at der nok ikke bliver ting som f.eks den bog til vores efterkommere. Øv med bilen. Og sikke et bøvl der intet reservehjul er. Mine forældre har været på Jens Galschøits værksted på Fyn og det var spændende sagde de. Der har jo været en masse ballade i Odense pga. hans HC Andersen skulpturer. Ærgeligt for de er flotte. God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, som du skriver, så bliver der nok ikke sådan nogle gamle bøger i fremtiden. Jo, måske vil museumsfolk gemme særlige eksemplarer?
   Det lyder spændende med dine forældres besøg på Jens Galschøits værksted. Til efteråret bliver der en tur for de frivillige vagter på Silkeborg Bad til netop det værksted. Jeg håber, det kommer til at passe sådan, at jeg kan komme med. Ja, han har lavet mange udskældte skulpturer.

   Slet
 2. Åh, det er så irriterende. Det er med biler som med vaskemaskiner som med pc'er som med alt muligt andet også: Det skal bare virke. Punktum. Det er bare ikke altid, at tingene gør, hvad man vil have dem til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det giver så meget ekstra halløj, når de der uundværlige maskiner ikke virker. Og man mærker virkelig, hvor vigtige de er. Hurra, når alting kører! ;-)

   Slet