mandag, maj 11, 2015

De seneste par dage ...

På vejen mellem Silkeborg og Aarhus er der mange rapsmarker.

Jeg forlod motorvejen i går for bedre at kunne nyde de smukke synsindtryk og for at kunne stå ud af bilen og fotografere.

Fotograferet 'på tværs' ser man ikke hjulsporene efter de store maskiner, der har været ude for at sprøjte ...

På Kunstcentret Silkeborg Bad er der for tiden en udstilling af værker, sat op mod hinanden, af Henry Heerup og  Leif Sylvester. En slags dialog-udstilling.
Her Heerups "Hjertets dramatik" fra 1959.

Og her eksempler på Sylvesters billeder og keramik.

Jeg var ikke med på omvisningen for vagtgruppen i sidste uge. På sådan en omvisning får man en stor forståelse for de udstillede genstande og kunstnernes baggrund.
Jeg har min egen oplevelse fra min vagt for nogle dage siden, og jeg kan egentlig ikke se, at de to taler sammen eller til hinanden.
Men jeg har erfaring for, at jo flere gange jeg ser billeder, jo mere ændrer min opfattelse sig.

6 kommentarer:

 1. Jeg har det ofte som dig med billedkunst, der ikke er umiddelbar tilgængelig, og som du også siger, hjælper en guide meget langt hen ad vejen.
  Men jeg bryder mig i bund og grund ikke om nogen af de to herrers kunst - det hart nok også lidt at sige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du kan slet ikke lide nogen af dem? Jeg kan umiddelbart bedst lide Heerup. Men en guidet tur hjælper. ;-)

   Slet
 2. Jeg kan nu godt se noget charmerende ved Leif Sylvesters barnlige univers (jeg er jo også skolelærer....) Hvor dialogen er, det må du have opstøvet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er godt, du kan se charmen ved Sylvesters univers - det barnlige udtryk. Jeg tror også, jeg skal se mere på det ... ;-)

   Slet
 3. Vildt spændende udstilling. Jeg holder meget af det barnlige univers generelt, så det er lige efter min smag.
  Rapsmarker har jeg det bedst med på billeder, har i alt for mange år haft udsigten til sådanne fra mit soveværelse, og det har udløst en allergisk reaktion. Så glad for at bo i byen lige nu ;-)

  SvarSlet
 4. Abildjyden, hvor må det være forfærdeligt at være allergisk overfor raps på denne her årstid. Det må være godt, du er flyttet væk fra den udsigt.
  Dejligt at du kan lide det barnlige univers. Det kan jeg også, især når det er børn, der udfolder sig. Men det er jo også godt at få brugt den barnlige side, når man er voksen.

  SvarSlet