fredag, september 04, 2015

En modsætningsfyldt verden ...

Vi modtager så modsætningsfyldte nyheder gennem aviser og tv for tiden.
Eller måske er det ikke bare for tiden.
Sådan har det været meget længe.

Men lige nu jubles der over den første danske astronaut ude i verdensrummet.
Et udtryk for stor rigdom, stor viden og magt.
Jeg håber, Andreas Mogensen kommer godt hjem til sin mor og sin kone.

På samme tid gør det mig forfærdelig ondt, når jeg ser og hører om de millioner af mennesker, der er på flugt. Det er en gru uden ende - tilsyneladende. Europas ledere burde for længst have oprettet modtagecentre og fordelingsnøgler.
Det gør mig bange, at der findes mennesker her i landet, der synes, det er en løsning at sætte ild til en bil på et asylcenter.

Det er lige før, jeg synes, jeg ikke kan være bekendt at have det så godt.


Mit blommetræ bugner af blommer.

Den sene nattefrost, vi havde mens træet stod i blomst, gjorde ingen skade.

Jeg gik også dengang i foråret og holdt øje med bierne.
Jeg så kun et par stykker.

De har haft meget travlt.
Eller også har der sikkert været mange flere.
Christian og jeg delte den første blomme for to dage siden, men der mangler en hel del i modningen endnu.
Min terrasse er et godt udgangspunkt for en fisketur. En pind, en snor og en af mine øreringe som blink, og så kører det.

I går var der bedsteforældredag i Mattias' børnehave.
Jeg kender børnehaven godt, fordi jeg henter ham en gang om ugen.
Men der er en særlig stemning, når der er så mange gæster.

Så bliver alle børn vist opfyldt af "se, hvad jeg kan."

Og der bliver set og fulgt med.

Vi havde fordelt timerne. Først var jeg der, og aftalen var, at når bedstefar og bedstemor kommer, så skal mormor gå hjem.

Det kan nok blive svært, hvis 'publikum' bliver for stort.

Det er et godt initiativ fra børnehaven. Allerede kl. 10 slog de dørene op for gæsterne. Rigtig mange bedsteforældre mødte op.
Om et par uger er der et lignende arrangement i Christians børnehave. Men det er først kl 15. Måske fordi en del bedsteforældre stadig arbejder?
Det er bare for sent. Nogle børn er blevet hentet. Og det bliver noget med at sidde og få en kop kaffe.
Nå, det vil vise sig.

I min lille verden har vi det godt. Det er jeg inderlig taknemmelig for hver dag. Jeg ville ønske, det var sådan for alle.


6 kommentarer:

 1. Jeg har valgt at forholde mig neutral rent blogmæssigt i migrant-/flygtningespørgsmålet.
  Verden har aldrig været god for alle, og så længe der er tre mennesker tilbage, vil der være krig.
  Jeg kan kun gøre noget via mit stemmekryds, og så gider jeg simpelthen ikke at bruge energi på at spekulere for meget over noget, jeg ikke kan gøre noget ved.
  Hvor må det være skønt at have så mange blommer - prøv at sødsylte nogle af dem med sukker og lidt rom. Det smager fantatistisk til en isdessert.
  Forældre- og bedsteforældredage er vist noget, alle børn elsker - det er så spændende for dem at vise den hverdag frem, som vi ikke til daglig er en del af.

  SvarSlet
 2. Ellen, jeg kan sagtens følge din tankegang. Jeg kan ikke gøre noget ved det. Men jeg læser aviser og påvirkes af det.
  Tak for forslag til blommerne. ;-)
  Ja, ingen tvivl om, at børnene gerne vil have bedsteforældre på besøg i børnehaven.

  SvarSlet
 3. Jeg rummer jer begge to, jeg bliver påvirket som dig og faktisk var det årsag til at jeg på et tidspunkt slet ikke anede hvad jeg skulle skrive på min blog. Jeg overvejede faktisk, om jeg kunne melde mig som sygeplejerske, men man sender ikke sygeplejersker ud, der ikke har akut og intensiv erfaring.

  Jeg plejer at lave blommechutney og blommemarmelade, jeg må vist heller ud og tjekke om blommerne er ved at være modne.

  SvarSlet
 4. Lene, det er komplekst. Jeg hørte Andreas Kam fra Dansk Flygtningehjælp for lidt siden. Han siger, den bedste hjælp vi kan give, er at være sammen med asylansøgere, der er kommet hertil. Som enkeltpersoner kan vi ikke gøre så meget, de steder, hvor flygtninge går i land. Det kræver logostik, overblik og professionel tilgang. Vi kan også give flere penge til de store hjælpeorganisationer, der har den knowhow, der skal til.
  Tak for blommeideer ;-)

  SvarSlet
 5. Mon ikke børnehaven gør lidt ekstra ud af kaffestunden, når de nu har inviteret? Jeg var til bedsteforældredag i vuggestuen i maj, og det var om formiddagen. Jeg måtte tage en feriedag for at deltage, og det havde jeg faktisk ikke helt lov til (du ved lærere, de skal jo helst være i skole...), men jeg nød det. Mine barnebarns bedsteforældre er alle arbejdende og selvom man jo gerne vil prioritere, så kan det være svært. Jeg kommer dog igen næste år, hvis jeg bliver inviteret! Besvær eller ej.
  Jeg har i dag undret mig over, at samtlige regeringsledere har været ude med tårer i øjnene og medmenneskelige ord og tale om, hvad de vil gøre for flygtningene, - og dette "kun" fordi vi har set billede af en lille, død dreng. Vi har ikke hørt om andet end mennesker, der lider, der dør, der lever i håbløshed, men ingen har rigtig haft lyst til at gøre noget. Altså før billedet.
  Det bedste man kan sige er, at lille Aylan så måske ikke døde forgæves.

  SvarSlet
 6. Hvor pudsig - der var også bedsteforældredag i Børnehuset i Ans (tidligere Tusindbenet). Desværre var jeg ikke af sted. Mine børns far, min eks, mand døde den 3/9-2015.
  Jeg kan mærke min reaktion omkring Andreas Mogensen er et hype, hvor mit hjerte og varme (det er der tilbage i en ramt tid) tilfalder de store grupper af migranter.

  SvarSlet