Der har været så eventyrligt mange blommer i år.
Jeg har allerede lagt mange i fryseren, og flere af mine naboer har været her og plukket.
I går lavede jeg en blommetærte, og forleden dag prøvede jeg at bage blommerne i ovnen.
I dag ville jeg jeg lave et par glas med råsyltede blommer med rom. Og en lille portion marmelade med vanille og kanel.
Men det var lidt svært at komme i gang, så jeg foretog en overspringshandling og kørte ud til Sminge sø. Det er sådan et dejligt område, hvor Gudenå udvider sig til en sø.
Det er slet ikke muligt at gå tur lige der for tiden. Det, der ligner en lille kanal, er der, hvor stien plejer at være.
Men det kunne lade sig gøre at komme op i fugletårnet. Jeg fik kun lidt våde tæer.
Næste gang skal jeg have støvler på.
Hjemme igen, gik jeg i gang med blommerne.
Råsyltede blommer med rom.
1 kg blommer.
700 g sukker
1 stang vanille
1 1/2 dl vand
2 dl rom.
De halverede, udstenede blommer lægges i et skoldet glas.
Sukker, vanille og vand bringes i kog og koger ca 10 min. Rom tilsættes.
Den varme væske hældes over blommerne og glassene lukkes.
Sukkeret nåede ikke at smelte under kogningen, så jeg er spændt på resultatet.
Marmeladen lavede jeg også af 1 kg. blommer.
1/2 dl vand tilsættes.
600 g sukker. (det skulle kun have været 500)
Saft af en lime (fordi jeg havde puttet for meget sukker i)
En vanille stang flækkes og kornene skrabes ud og blandes med lidt sukker inden de tilsættes blommerne sammen med vanillestangen.
3-4 kanelstænger.
Det hele koger ca. 5-10 min.
Jeg giver det lige en lille tur med stavblenderen, inden det hældes på glas.
Nu har jeg noget at give væk. Jeg spiser nemlig sjældent marmelade eller syltetøj.
Skønt med overspringshandlinger.
SvarSletOg sikke lækkerier, du har fremtryllet. Der er helt sikkert nogen, der bliver glade, når du nu ikke selv er så vild med marmelade.
Eva, jeg har det med overspringshandlinger. ;-)
SletEn sikke vej til glæde er at glæde andre.Og når det kan gøres med et glas marmelade, så ...
Uhmmm. Sådan syltede jeg også mine blommer; det smager bare så supergodt. Skulle du måske have kogt det lidt længere, så sukkeret var helt smeltet?
SvarSletOg blommemarmelade af 'rigtige' blommer - jeg er helt misundelig. Der burde være nogle blommeplantager, man kunne besøge :-)
Elle, jeg syntes bare, at det var som om sukkerlagen blev så tyk, så jeg lod den ikke koge længere. Den blev jo så straks tyndere, da jeg hældte rom i.
SvarSletHvorfor mon der ikke findes blomme-selvpluk?
Skønne lækkerier, og dejligt at kunne finde smagen af sommer, sensommer frem, når vinteren har taget fat.
SvarSletDet kræver samtidig plads at gøre sig i disse lækkerier, plads til opbevaring. :-) - Har er der ikke plads, ej heller til storindkøb ;-)