fredag, februar 11, 2022

Den stille og rolige hverdag.

 

Det er virkelig irriterende at stikke hånden ned i en våd sportstaske og opdage, håndklædet er vådt, fordi jeg ikke har fået lukket drikkedunken ordentlig.  Men så er det li'som alting ser meget lysere ud, når jeg ser, det våde mønster danner et hjerte :-)

Der er mandefald blandt instruktørerne  i Sportscentret pga corona. 4 var syge i går. Jeg havde glædet mig til en af mine yndlingsinstruktører, men hun var syg af corona. Så var der heldigvis en afløser, og det var fint. Almindeligvis er vi 24 på holdet. I går var vi kun 18. Smitten spreder sig med lynets hast i de her dage i vores region. Lars Østergaard fra Skejby sygehus udtalte i går, at han forventer, den topper om en til to uger. Det håber vi så. 

Christian fortalte i går, at inspektøren var kommet ind i klassen og havde henvendt sig til en af pigerne og sagt, at hendes far havde ringet, at hun var testet positiv og skulle gå hjem. Klassen fortsatte uforstyrret. Det er blevet så almindeligt, og der er ingen krav om isolation, selv om børnene sidder tæt. I Mattias' klasse var to børn og matematiklæreren syge. Det er mærkeligt, hvordan den omikronvariant smitter. Eller ikke smitter. I den ene af mine børnefamilier har alle været syge. I den anden ingen. Jeg har været tæt på dem alle, men har ikke været smittet, så vidt jeg ved. Der skjuler sig åbenbart et stort mørketal blandt folk, der er smittet men ingen symptomer har. 

Vi var på sushi-restaurant for en uge siden. Running sushi. Børnene var begejstrede for konceptet med de små farvestrålende tallerkener, der hele tiden ruller forbi, og man kan bare række hånden ud og tage den man kan lide. Ikke fordi de er vilde med sushi, men der var også mere almindelige ting: Pomfrit', forårsruller, små kyllingelår (eller er det frølår?) Der var chokoladekage, pandekager, cheesecake,  gul budding og den slags. 
Jeg synes ikke, sushi smager af så meget. Smagen handler meget om, hvilken soya eller wasabi og den slags, man dypper sin sushi i. Men det er sjovt og hyggeligt at være med til. Der var ikke mange gæster i restauranten. Der var til gengæld en stadig strøm af mennesker, der kom for at hente take away. Jeg tolker det sådan, at mange ikke er trygge ved at gå på restau endnu. 
I dag skinner solen smukt. Jeg vil ud og handle lidt. Jeg skal have fat i nogle lecakugler, for jeg er så småt i gang med at ompotte nogle planter. 
Da der på et tidspunkt blev langt mellem pandekagerne på rullebåndet med sushi, skrev Johanne denne her besked og lod den rulle med på båndet. Jeg ved ikke, om det gjorde en forskel. Der blev hele tiden fyldt op.6 kommentarer:

 1. Jeg synes jo lige, at Johanne var lille, og nu skriver hun beskeder til restauranten 😊
  Jeg har vist 10-11 kolleger, der er smittet. Hver gang en kommer ud af isolation er flere på vej i isolation.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, sådan er det. Tiden går så hurtigt - det ses bedst på børnene, der vokser og udvikler sig :-)
   Hvor må det være hårdt for jer, der hele tiden mangler flere af arbejdsstyrken. Må denne her pandemi snart slutte.

   Slet
 2. Det går da helt amok deromme i Jylland for tiden! Jeg bor i et meget fredeligt hjørne af Danmark, vil jeg tro. Præstø er en lille, stille by, og vi hører ikke noget om stort smittetryk heromkring.
  Det er vist godt, at isolationstiden er sat ned. Nu mangler vi bare at få beskeden, at man kun skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer - ellers er alt tilladt.
  Hvor bliver de børnebørn dog bare alt for hurtigt store :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja efterhånden er alt næsten tilladt :-)
   Ja, de børnebørn bliver så store.

   Slet
 3. Pyha, ja, her i det vestjyske har der været mange smittede.
  Frida kom med endnu et guldkorn. Mormor coronabakterien kan ikke lide din lugt, men jeg elsker den. Efterfulgt af et kæmpekrammer og et kys.
  PT er jeg stadig sluppet fri. Men alle i min familie har været ramt, og vi er kun 5 ud af 70 kollegaer der ikke har været ramt.
  Vildt Johanne er blevet så stor, hun selv handler, når der mangler noget. Åh ja, Sushi det er så lækkert.

  SvarSlet
 4. Karin, tak for din kommentar, jeg først ser nu. Det var en virkelig sød kommentar til dig fra Frida :-)

  SvarSlet