Jeg har haft et mandolinjern liggende i min køkkenskuffe et stykke tid, men jeg har ikke brugt det ret meget.
Det skal der laves om på.
Det lille skarpe redskab snitter de grove grønsager papirtyndt i en fart.
Nu har jeg haft gang i rosenkål igen.
Det er ulempen ved den lille husholdning: for at få brugt en grønsag/pålæg op, må man spise den næsten dagligt.
Men med mandolinjernet bliver rosenkålen snittet så fint og tyndt, at jeg ikke behøver at koge eller blanchere den.
I dag er der udover rosenkålen, fintsnittet rød peber, lidt frisk chili og granatæblekerner i salaten. Olie, eddike, salt og peber og lidt hakket mandel på toppen.
Og så blev den lidt mere spændende ved at blive anrettet i et glas.
Det skal der laves om på.
Det lille skarpe redskab snitter de grove grønsager papirtyndt i en fart.
Nu har jeg haft gang i rosenkål igen.
Det er ulempen ved den lille husholdning: for at få brugt en grønsag/pålæg op, må man spise den næsten dagligt.
Men med mandolinjernet bliver rosenkålen snittet så fint og tyndt, at jeg ikke behøver at koge eller blanchere den.
I dag er der udover rosenkålen, fintsnittet rød peber, lidt frisk chili og granatæblekerner i salaten. Olie, eddike, salt og peber og lidt hakket mandel på toppen.
Og så blev den lidt mere spændende ved at blive anrettet i et glas.
Det lyder interessant, men jeg gad nu godt at have set et billede af sådan et mandolinjern - det har jeg vist ikke hørt om før, så nu fik du mig lokket over google atter en gang :-)
SvarSletJeg elsker mit mandolinjern men lige da jeg fik det lærte jeg hvor skarpt det er. Salat med kød ;-) Så pas på♥ KNUS
SvarSletEllen, du har sikkert fundet mandolinjernet på google.
SvarSletDet er så simpelt i sin udformning og svært at fotografere ;-)
Hovsa Tina, fik du lige snittet lidt finger med i salaten?
SvarSletMan skal ikke lade sig narre. Det er meget skarpt. Der følger en fingerbeskyttelse med, som man kan sætte sin grønsag fast i, men det er hurtigere at bruge det uden. Og bare man passer på......