Den sætning jeg husker bedst, fra diætist Anne Ravns foredrag for en uge siden på Ostroporoseforeningens konference, er den med , at vores smagsløg ikke skal kede sig.
Vi skal huske det sure, det søde, det salte, det bitre og umani, der eksponerer smagen.
Mundfornemmelsen må vi ikke glemme: det bløde mod det sprøde (rist nødder og kerner)
Vi kan gøre grove grønsager indbydende ved at skære dem ud i korte, i lange, i stribede stykker og lege med farverne.
At anrette i høje eller lave glas eller i sjove skåle gør også indholdet mere spændende.
Alt det tænkte jeg på, da jeg lavede en lille frokostsalat med rosenkål som omdrejningspunkt.
Jeg har et lidt anstrengt forhold til rosenkål, men jeg vil også gerne bruge denne her meget gamle danske grønsag.
Sådan gjorde jeg:
4 rosenkål skæres i tynde skiver og overhældes med kogende vand i et par min.
En gulerod rives groft.
Et lille stykke chili skæres i små, bitte tern.
Nogle tranebær og valnødder drysses over.
Lidt lys balsamico og olivenolie hældes på.
Til sidst lidt salt og peber.
Mine smagsløg kedede sig ikke, men var nok blevet lidt gladere, hvis jeg havde ristet valnødderne helt knasende.
Chilien giver en dejlig varme i munden længe efter.
Det bløde og det søde har jeg sørget for i form af lækre blåbærmuffins, så jeg vil køre til Århus og dele med Henrik.
Vi skal huske det sure, det søde, det salte, det bitre og umani, der eksponerer smagen.
Mundfornemmelsen må vi ikke glemme: det bløde mod det sprøde (rist nødder og kerner)
Vi kan gøre grove grønsager indbydende ved at skære dem ud i korte, i lange, i stribede stykker og lege med farverne.
At anrette i høje eller lave glas eller i sjove skåle gør også indholdet mere spændende.
Alt det tænkte jeg på, da jeg lavede en lille frokostsalat med rosenkål som omdrejningspunkt.
Jeg har et lidt anstrengt forhold til rosenkål, men jeg vil også gerne bruge denne her meget gamle danske grønsag.
Sådan gjorde jeg:
4 rosenkål skæres i tynde skiver og overhældes med kogende vand i et par min.
En gulerod rives groft.
Et lille stykke chili skæres i små, bitte tern.
Nogle tranebær og valnødder drysses over.
Lidt lys balsamico og olivenolie hældes på.
Til sidst lidt salt og peber.
Mine smagsløg kedede sig ikke, men var nok blevet lidt gladere, hvis jeg havde ristet valnødderne helt knasende.
Chilien giver en dejlig varme i munden længe efter.
Det bløde og det søde har jeg sørget for i form af lækre blåbærmuffins, så jeg vil køre til Århus og dele med Henrik.
God køretur og lækker salat du fik lavet :-)
SvarSletUhm en lækker salat. Rå rosenkål elsker jeg,- kogt rosenkål spiser jeg kun, hvis jeg skal:)
SvarSletJeg tænker tit på, hvor mærkeligt det er, at jeg ikke oftere lige laver en ny salat. Det er så nemt, det er så billigt, det er sundt, og det smager godt.
God tur til Århus,- nu med muffin.
Hvor er det en dejlig sætning "Smagsløg må ikke kede sig", den kan jeg godt lide.
SvarSletSalaten skal afprøves ved førstkommende lejlighed.
Rigtig god weekend, Betty.
Den salat lyder rigtig lækker , den skal prøven i ugen der kommer.
SvarSletKan du have en god weekend i Århus
Tak for jeres kommentarer. Nu er weekenden gået på bedste vis - og jeg har ikke været 'på'......
SvarSletKommentarerne er meget værdsat selvom jeg ikke får svaret