lørdag, december 06, 2014

Jeg kom forbi Kviums billeder og kunstig sne.

"Som om den lille skøjtebane hjemme i Silkeborg er noget at skrive om", tænkte jeg, da jeg kom forbi Snowpark, der ligger mellem Musikhuset og Aros i Aarhus.
Det er fuldstændig kunstigt at se, hvordan sne bliver blæst ud og på den anden side af maskinparken ligger en kælke- og skibakke.



Mens andre leger, er der nogle, der er på arbejde.

Jeg gætter på at de børn, der blev fotograferet på professionel vis, er modeller til reklameblade.







Det forvirrer mig, at der bruges så mange ressourser på at skabe vinterforhold. Vi er ganske vist i december og dermed er det vinter. Men det er for varmt til vintersport.
Der står forskellige sponsorer bag Snowpark. Og Aarhus kommune med en undeskudsgaranti, så det er ikke skatteyderne, der betaler.
Men hvad med klimaet, som vi hører så meget om? Vi får at vide, at vi skal reducere CO2 udslip. Måske er det ikke så vigtigt, som vi hører, når der er klimatopmøde?
Nå, det er måske også for meget at bringe på banen på grund af et sneanlæg i Aarhus.

Jeg var på vej til Aros for at se Mikael Kviums billeder. Mere end 200 små portrætter. De er 30x30 cm store, og han har siden 1992 hele tiden haft gang i de små billeder.


Mange af billederne er sjove, mange er groteske og nogle er direkte ulækre.


På den anden side af udstillingen er det muligt at prøve alle mulige hovedbeklædninger a la Kvium, tage en selfie eller lade en anden fotografere og sende billedet med en sms for derefter at få sit billede op på væggen i en kæmpestor collage.

Mange var med på den leg.










Henrik stegte bøfferne og passede pom fritterne i går aftes - som før i tiden.
Jeg lavede salaten, som var fintsnittet julesalat med appelsin.

2 kommentarer:

 1. Jeg er forarget. Ikke at det hjælper noget. Og jeg havde slet ikke opdaget det, hvis du ikke havde fortalt det, selvom jeg nærmest er forbi i området flere gange om ugen. Men forarget er jeg. Sne-leg med CO2-svineri.

  Jeg har også set Kvium, og syntes det var en sjov ide med de mange selfies, som folk morede sig med. Og billederne var spændende, - sikke en produktion af groteske, sjove og ækle portrætter.

  Til gengæld ser jeres middag fristende ud.

  SvarSlet
 2. Eva, der bliver ikke sparet på CO2 udslippet for tiden.
  Det er nemlig en rigtig god ide med selfies - det er et trækplaster i sig selv , tror jeg. Men jeg har nu ikke set det omtalt.
  Ja, middagen blev god ;-)

  SvarSlet