torsdag, juli 16, 2015

Feriestemning - men mangel på ferievejr ...


Det var koldt i sidste uge, da vi var i Vorupør.

Mattias var den, der kom nærmest at bade i det nye havbad.


Men så er der heldigvis svømmehal i Thisted og Hurup, og begge steder blev besøgt.Vi kørte hjemmefra den lørdag, da der var hedebølge og 28 grader om formiddagen. I Vorupør var der havgus og 18 gr. Det blev aldrig sådan rigtigt sommervejr, hvor ungerne sidder i sandet og graver kanaler og bygger borge.
Der var et par dage med voldsom storm.


Det kunne være svært at holde sig oprejst, når vinden var så stærk.


Senere på dagen var der kraftig sandstorm, og da var det absolut ikke for børn at være på stranden.

Jeg var der med lukket mund og øjnene beskyttet bag briller. Havde glemt huen, så ørerne var fulde af sand.


Der var små glimt af solen, men blæsten fulgte med.
Vi hyggede os alligevel.


Dagens højdepunkt var vist nok besøget i Vesterhavskiosken.
Den sidste aften var der en smuk solnedgang, og blæsten vat tålelig.

Vel hjemme igen skinner solen hver dag, dog med afbrydelser af byger og skyer.I går var jeg på restaurant Zorba sammen med veninden.

Godt, der er et sted med lidt græsk stemning her i byen, når nu sommeren er, som den er.6 kommentarer:

 1. Græsk stemning har jo fået en lidt speciel klang denne sommer....., men hvor er det hyggeligt at høre om Zorba igen. Den besøgte jeg flittigt som ung.

  Jeg kender også en ung familie, der besøgte Vorupør i sidste uge. De holdt ikke længere end til torsdag morgen. Så gav de op og kørte hjem. Lidt surt, når man har glædet sig til ferien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jå der er kommet andre klange, når det drejer sig om Grækenland. Sjovt, at du kender Zorba. Den har eksisteret i rigtig mange år.
   Efter 3 dage i Vorupør, var der også tale om, hvorvidt vi skulle blive der eller køre hjem. Vi blev der og var glad for det.

   Slet
 2. Håber i nød det nordvestjyske trods lidt blæst og havgus. Sådan er det herude. Der er en årsag til vore træer er rettet mod øst ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyden, ja jeg nyder det altid nordpå. Jeg er vokset op ikke så langt fra Vorupør. Der er god grund til at træerne er bøjet med øst. Der bliver hele tiden skubbet på dem vestfra. :-)

   Slet
 3. Der var ikke meget hedebølge over det i Vorupør - det var tydeligt nok. Det andet billede kunne lige så godt være taget på en af vores efterårsferier ...
  Heldigvis er der andre ting at tage sig til, men ungerne elsker nu engang at lege med sand og vand, så det var lidt synd for dem.

  SvarSlet
 4. Ellen, ingen hedebølge der. Men som du siger, så er der andre ting at tage sig til. Jeg synes især, det handler om at få børnene udenfor. Klædt godt på og ud i vejret. Der var også aktiviteter på museet i to af dagene. At bygge sin egen båd og lave figurer af sten og forskelligt materiale fundet på stranden, det var også populært.

  SvarSlet