onsdag, august 19, 2015

Kør ikke elbil eller med automatgear, hvis du er urutineret.

I går morges blev min svigersøn og Marcus påkørt af en bilist, der var ude at køre i sin nye Tesla, en el-bil.
Far og søn slap med med skrammer og ømhed, og efter en tur på skadestuen blev de sendt hjem igen.
Rystede og chokerede.
Bilen, de kørte i, er total skadet. En bil med mange år og mange km. på bagen. En praktisk, velfungerende bil for familien, men forsikringsmæssigt er den ikke meget værd.
Det var ikke lige den udgift (til en anden bil) familien havde brug for.
Men allervigtigst er det, at de to kære ikke kom alvorligt til skade.

Men lettelsen blandes også med vrede. Vrede over hende, der kørte i den anden bil. Jeg tror, vi alle kan komme til at lave fejl i trafikken, men hvis man sætter sig ind i en bil, der fungerer væsentlig anderledes, så skulle man øve sig på ubefærdet vej først.
Bilisten i el-bilen kører direkte fra en sidevej, i stor fart, ud på en mere befærdet vej, hvor hun drøner lige ind i min svigersøn, hvis bil kastes tilbage i en lastbil, der kører bagved.
I el-bilen er der automatgear, og årsagen til den høje fart var, at hun kom til at træde på speederen i stedet for bremsen, da hun nærmede sig hovedvejen.
Hun kom ikke selv til skade, og hendes bil var én af de store og kraftige. Hun græd hele dagen, sagde hun senere. Det hjælper bare ikke dem, der er ramt. Men jeg kan godt forstå hende. Det må være rædselsfuldt at gøre skade på andre.

Vi andre blev også kede af det. Og bange. Vi blevet mindet om, hvor skrøbeligt livet er. Hvor hurtigt alting kan ændre sig. Så vi er også glade og lettede. Og trætte.Johanne nyder, at storebror Marcus deler sin is med hende. (for nogle dage siden.)


Stor ros til min ex-mand. Han bor i Sønderborg og kørte straks de to timer nordpå i går, for at udlåne sin bil de næste 3 uger.

5 kommentarer:

 1. Puha, hvor var det godt, at det ikke gik værre, end det gjorde.
  Men det er jo ikke el-bil som sådan, hun ikke kunne køre - det er automatgearet, hun ikke kan finde ud af; det er også noget, man virkelig skal vænne sig til, og selv om hun havde øvet sig ude på landet, handler man på rygmarven i uventede eller farlige situationer, og der er åbenbart ikke nogen, der har fortalt hende, at man mentalt skal låse venstrebenet fast, når man kører med automatgear. Konen fra i går burde nok have det fysisk bundet ...
  God eksmand, du har - en stjerne til ham :-)

  SvarSlet
 2. Ellen, det er bare så godt, det ikke gik værre. Jeg er godt klar over, det er automatgearet, som hører med i en elbil. Jeg har også prøvet at køre med automatgear, og det er virkelig mærkeligt, at man ikke skal bruge sit venstre ben.
  Jeg har så let ved at være kritisk overfor min eksmand, så det er godt at få øjnene op for hans gode sider. ;-)

  SvarSlet
 3. Pyha, sikke en grim oplevelse. For alle parter,Godt at det ikke gik værre, - trods alt.

  SvarSlet
 4. Eva, det var en grim oplevelse. Alle er lettede over, det ikke gik værre.

  SvarSlet
 5. Pyha ubehagelig oplevelse, godt svigersøn og barnebarn har det godt.

  Du har en pointe, måske skulle der et par timer til køreteknisk anlæg med hvergang der købes ny bil, og det uanset hvilken type, kunne man lave sådan en lås, lidt som denne alkolås ?

  Jeg ved godt hvis det kan lade sig gøre er der en udfordring mht. at "låne" en bil. Men trafiksikkerhed er større end alt andet.

  SvarSlet