søndag, marts 20, 2016

At sortere i bøger ...


Inspireret af Mona, som er i gang med at rydde op, besluttede jeg at sortere i mine bøger.

Allerede tilbage i marts 2009, som jeg læste om her på bloggen forleden dag, så jeg, at jeg havde alle bøger ude af reolerne, da jeg var ved at få malet stuen.
Dengang overvejede jeg at kassere Lademanns Leksikon.
Jeg gjorde det ikke. Og jeg har vist heller ikke slået op i dem siden.

Men nu tænker jer, at tiden er kommet. Og så alligevel ikke ...
Når jeg tager et bind ud og bladrer i det, så ser jeg, det er fuldt af skønne farverige billeder. Jeg slog tilfældig op på Raffael, den italienske maler fra 1483 til 1520.  Han var blandt de malere, der udsmykkede Det Sixtinske Kapel. Han var uhyre flittig, og jeg så flere af hans billeder i Rom for 2 år siden. I bogen var der et helsides billede, og over to sider var der 3 mindre. Det var da dejligt at blive mindet om ham.
Osv. Osv.
Foreløbig bliver hele rækken stående. Lidt endnu.
Jeg vil helst ikke smide dem på lossepladsen. Og genbrugsbutikker er ved at drukne i bøger.
Måske kan børnehaven bruge dem til at klippe og klistre med?
Hvis de skal ud?

Ved Almind sø i dag.
Efter et par milde dage, var vinden kold og skarp i dag.

6 kommentarer:

 1. Det er et svært skridt. Også fordi jeg altid har syntes, at det hyggede med bøger i stuen. Da jeg skulle flytte fra stort til meget mindre for fire år siden, tog jeg mine mange bøger i hånden. Støvede var de. Jeg havde læst dem alle, - men kun een gang. Gyldendals leksikon stod der, men i det var kronprinsen lige fyldt 18, og mange andre ting var uaktuelle. Jeg tog afsked med dem. Næsten alle. Jeg har ikke fortrudt.

  SvarSlet
 2. Eva, for mange år siden, var bøger en del af indretningen i stuen og signalerede hygge og vel også intellektuelle interesser.
  Men alt det vidensbaserede indhold er ikke aktuelt mere.
  Godt du ikke har fortrudt.
  Sommetider hører jeg om nogle, der fortryder.
  Jeg har allerede sorteret mange bøger fra, så processen er i gang.

  SvarSlet
 3. Det er svært at smide bøger ud, men det er sommetider nødvendigt. Jeg smed ud efter kriteriet "Vil jeg nogensinde have lyst til at læse denne bog igen?" Hvis svaret var nej, røg den ud. Og Lademanns leksikon røg med :-)

  SvarSlet
 4. Ellen, det er et godt spørgsmål at stille sig selv. Jeg læser kun en roman 1 gang, og jeg har frasorteret rigtig mange. Hvis jeg ikke har åbnet dem, der er tilbage det næste halve år, så skal de også væk. Det sværeste er, at genbrugsbutikker ikke er interesseret i at overtage dem. Men sådan er det. Københavns bibliotek brænder masser af bøger, har jeg læst.

  SvarSlet
 5. Det med at få styr på bogreolen, denne opgave har jeg også haft gang i, nåede ikke helt færdig. Så det kunne være en to do engang snart.
  Der har været nogle dejlige stunder her de seneste 14 dages tid, vinden har været kold, men ellers har solen været lun og dejlig.

  SvarSlet
 6. Karin, det gode ved den slags opgaver er, at de render ingen steder. ;-) God fornøjelse, når du skal i gang igen.

  SvarSlet