fredag, november 11, 2016
Fredagsglimt.
Min nye udgave af Mortens and.
Det var ganske vist i går aftes, men det er upraktisk at samles en hverdagsaften og spise og alt det der, så derfor spiser vi sammen i morgen.
I Kvickly lå der nogle store, flotte andelår, og jeg var blevet inspireret af en opskrift med kardemomme, allehånde, chili, friskrevet ingefær, peberkorn og appelsinsaft. Meget langt fra den traditionelle måde at tilberede and på.
Efter 3 timer ved 150 grader, så lårene sådan ud. Der duftede herligt af krydderier i køkkenet, og jeg får ikke så travlt i morgen.
Formiddagens billede fra Vestre Søbad. En meget smuk novemberdag.
Det er skønt med den kolde dukkert, men frosten bider i tæerne, når jeg kommer op.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Der må gerne prøves nyt, lyder til det er noget jeg kunne finde på, køber af og til disse andelår ;-)
SvarSletJeg havde besøg torsdag aften, tror jeg vil gøre det i weekenden fremover, det var lidt hårdt at nå det hele, og være klar til kl. 17.00, Otto og Frida er klar til sengetid senest kl. 19.00, og som yngstepigen sagde efterfølgende, der var koncert hele vejen hjem.
Karin, det skal jo gå op med småbørns sengetid i vores familier ;-)
SletMen andelårene var fine.
Her hos os har vi nok aldrig holdt den tradition i hævd, min mormor havde fødselsdag den dag, så der var vi altid. Og vi fik forloren hare og budding :-)
SvarSletGod hyggeaften i aften, det lyder lækkert med andelår, glæder mig til at høre din bedømmelse af den.
Lene, det lyder hyggeligt med din mormors fødselsdag. Og en traditionsrig middag med samme menu hvert år.
SletJeg vil lave andelår igen snart ;-) En velsmagende ret, som passer sig selv i ovnen.
Noiij, hvor det både ser godt ud og lyder godt. Kan du skrive opskriften på din blog? Eller i det mindste fortælle mig, om andelårene skulle marineres i den blanding eller bare steges sammen med den? Jeg kan næsten ikke vente med at prøve!
SvarSletEllen, det var en meget lækker blanding af appelsinsaft og krydderier og mine børnefamilier roste den. Især sovsen.
SvarSletJeg fik ikke krediteret min inspirator. Måske skriver jeg opskriften udførligt på bloggen. Jeg vil i hvert fald lave den ret igen. Den er nem, fordi de lår ikke skal behandles, men bare pakkes ud og overhældes med lagen. Jeg så opskriften hos Dalsgaard i Skivholme. Mon ikke du kan finde hende, hvis du ikke kender hende i forvejen?
Tak, jo den blog kender jeg udmærket, så jeg vil kigge over til hende :-)
SletOk Ellen ;-)
SvarSlet