onsdag, november 18, 2020

I sidste uge.

 

I sidste uge, da der var dejligt vejr til havearbejde, valgte jeg at rydde op i sommerblomsterne. Stolt Kavaler og Mamelukærmer stod dog stadig med blomster, men de var lidt pjuskede, så jeg besluttede, at deres tid var forbi. Og jeg glæder mig til at lægge de små bitte frø i jorden næste forår, så jeg kan få de samme blomster igen.

Jeg har købt mange nye tulipanløg. Det er som om tulipanløg ikke har samme holdbarhed, eller kraft til at blomstre år efter år, som de havde engang. Nu bliver der i hvert fald nogen nye at kigge på til foråret. I sidste uge var det også Mortens Aften. Det var en hverdag, så vi spiste and i lørdags. Jeg gjorde det på den lette måde: Købte to dåser confit de canard og kyllinglår til børnene, der ikke er så vilde med and. Familien mener, vi fik det samme sidste år, hvad jeg ikke kan huske. Men jeg kan jo bare kigge i min blog fra november 2019, tænkte jeg. Men ak, jeg har ikke skrevet noget om det 😟 Så det er ikke kun i år, jeg ikke får skrevet så meget, som jeg gerne vil.
Vi var hos Mattias og hans forældre. Hans mor havde lavet en dejlig rødkålssalat med appelsin, æble og granatæblekerner.


I haven blomster den lille julerose og i dag har jeg hængt lysguirlander i vinduerne. Det er skønt med lys i denne her mørke tid.4 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig prøvet confit de canard før, men det lyder som noget, der skal prøves. Og hvor er du flittig i din have, det bliver skønt til foråret med smukke tulipaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er nemt med confit de canard :-) Ja, det bliver dejligt med forårsblomster.

   Slet
 2. Pudsigt nok har John og jeg netop her til aften talt om, at vi skal se at få inviteret et par mennesker til den dåse confit de canard, jeg har i skuffen. Det smager bare SÅ godt, og en salat med appelsin passer så fint til.
  Jeg kan ikke nænne at smide nogen sommerblomster ud, der endnu blomstrer, men det er der godt nok ikke mange der gør endnu - men morgenfruerne gør ... der er faktisk mange af dem endnu i haven.

  SvarSlet
 3. Ellen, det lyder som en god ide at invitere. Jeg bliver overrasket over, hvor salte de andelår er. Men da jeg læste op på det, ser jeg, at de er sprængt i salt før de bliver kogt i fedt.
  Jeg synes også, det kan være svært at køre blomster på kompost, når der stadig er farver. Men de var pjuskede og jeg var opsat på, der skulle ske noget :-) Mine morgenfruer er afblomstrede, men jeg ser stadig nogle i andre haver. Det er en skøn blomst.

  SvarSlet