fredag, marts 12, 2021

Allerede fredag ...

Denne her uge har været begivenhedsrig, fordi jeg slap af med walker-støvlen i mandags, da jeg var til kontrol i Viborg. Jeg havde vænnet mig så meget til den i løbet af fem uger, at jeg slet ikke følte mig godt tilpas uden. Benet føltes alt for bart og ubeskyttet. Men heldigvis varede det kun til næste dag.

Jeg fejrede det med at vaske og hænge de afklippede strømpebukser ud på tørresnoren :-) Det var sådan en trang til at markere, at nu var det slut med dem! 
De har fungeret upåklageligt med deres evne til at strækkes og trækkes, så de kunne komme ud over walkerstøvlen og op til knæhøjde.

Nu skal jeg bare skærpe min tålmodighed, for selvfølgelig er min fod stadig hævet og øm og bevægeligheden indskrænket.
Men jeg mærker bedring dag for dag, så det skal nok blive godt om et stykke tid. 
12. marts sidste år, var de blå scilla under blommetræet sprunget så meget ud. I år er det anderledes. Der titter kun nogle små spidser op af jorden. Men snart vil de folde sig ud. Alting spirer og gror.


6 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt for dig, at du er sluppet af med støvlen - tillykke!
  Jeg ser heller ingen scilla endnu, men vi har også haft nogle kolde uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja; det er dejligt. Det er sikkert kulden, der holder scilla tilbage.

   Slet
 2. Jeg kan huske følelsen. Dengang for mange, mange år siden (var 18) var det gips i 6 uger, og da benet kom frit, turde jeg slet ikke stole på at det kunne holde til at gå på :-) Den gang fik man genoptræning på sygehuset ved en fysioterapeut og havde jeg ikke fået det, tror jeg ikke jeg havde fået fuld bevægelighed i min ankel. Hun pressede mig til yderpositionerne.
  Men alt det ved du jo godt som fysioterapeut, det er bare sværere når man er patienten :-) Held og lykke med videre genoptræning.

  SvarSlet
 3. Åh Lene, har du prøvet at have gips på så længe. Det var nødvendigt at få hjælp til at komme i gang med at bruge benet. Hvor er det godt, du kan gå så lange ture nu.
  Du har ret i, at jeg ved meget om genoptræning, og det kommer mig også til gode, at jeg er i mit eget fagområde. Alligevel har jeg takket ja til genoptræning. Det er godt at få inspiration af en anden, når jeg selv er i patientrollen :-)

  SvarSlet
 4. Tillykke med, at du nu kan smide 'Johnny Walker' ud :-) Jeg har ikke prøvet at brække så meget som en lillefinger, men jeg tror godt jeg kan sætte mig ind i, hvor usikkert det må føles at være 'nøgen' igen efter så mange uger.
  Mine scilla er kun lige netop begyndt at titte op, men som Madame siger, er det da også ekstraordinært koldt i år.

  SvarSlet
 5. Tak Ellen. Det er heldigvis kun lige i begyndelsen, det føles bart. Det er hurtigere at vænne sig af med støvlen end at vænne sig til den.
  Ja, det er for koldt endnu for scilla.

  SvarSlet