søndag, april 04, 2021

Påske - og fødselsdagsfejring.

 

Vi fejrede påske ved at tage lammekølle, kyllingelår og ovnbagte bådkartofler med ud på en shelterplads i udkanten af Tvorup plantage. Det ser ud som en meget alvorlig sag at sidde og slappe af med snobrødsbagning, efter vi har spist. Men sandheden er nok, at ingen var sultne efter snobrød. 

Jeg havde smurt lammekøllen i en lækker marinade fredag aften, og så fik den 4 timer i ovnen ved 150 lørdag formiddag. Inspirationen fik jeg hos Dalsgaard i Skivholme.

Marinaden bestod af saft af en halv citron, en spiseske brun farin, 3 fintrevne hvidløg, et stykke fintrevet ingefærrod og en håndfuld finthakket mynte. Det er den bedste lammekølle, jeg har lavet indtil nu. Nærmest pulled lamb med en virkelig god stegskorpe. Det skal holdes øje og hældes vand i fadet undervejs, så det ikke tørrer ud. Den sidste time var der staniol over. Kyllingelårene og kartoflerne fik ca 3 kvarter. Vi havde det dejligste vejr med sol, blå himmel og skønne legemuligheder for børnene.

På et tidspunkt kom to damer ridende på deres islandske heste, som skulle holde en pause på shelterpladsen.

Det var spændende at høre om hestene og klappe dem.I dag har vi fejret Christians 10 års fødselsdag. Bedstemor og bedstefar kom også. Og storebror Marcus og hans mor, så vi hyggede os allesammen.
8 kommentarer:

 1. Den menu lyder lækker, og dine børn er heldige med dig, som laver så lækker mad til at tage med i skoven.
  Tillykke til og med Christian, dejligt at I kunne samles alle til påskehygge og fødselsdag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, det var hyggelige dage, hvor vi alle kunne være sammen.

   Slet
 2. Tillykke med Christians 10 år!
  Sikke en god idé at I fejrede påske ved at tage lammekølle, kyllingelår og ovnbagte bådkartofler med ud på en shelterplads. Din opskrift på lammekølle lyder utroligt lækker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte. Vi var også så utrolig heldige med, at vejret var så fint om lørdagen, da vi var ude på shelterpladsen

   Slet
 3. Tillykke med Christians første runde fødselsdag :-)
  Den marinade skal jeg prøve næste gang jeg laver lammekølle. Det lyder ualmindelig lækkert - og køllen ser særdeles indbydende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, ja den første runde fødselsdag :-) Marinaden gjorde helt sikkert lammekøllen særlig god.

   Slet
 4. Tillykke med Christian. Det er en meget lækker menu, du har lavet og en hyggelig måde at mødes på. Jeg tillader mig at gemme opskriften på marinaden, den ser lækker ud.

  SvarSlet
 5. Tak Marianne. Der kan også bruges rosmarin i marinaden. Og man skal ikke være fedtet med brun farin. Det giver den karamelliserede overflade.

  SvarSlet