onsdag, oktober 13, 2021

Jeg holder af hverdage.

 


Når jeg har gået ind og ud i dag eller bare kigget ud i haven, har et smil bredt sig på mine læber. I går fik jeg nemlig kantet græsplænen. Jeg forstår egentlig ikke, hvorfor det er sådan en hade-opgave? Det var det dejligste vejr. Solskin, og jorden var blød og nem at arbejde med.

Så nu står kanten, om ikke knivskarp så skarp.Min nabos grønkål, der var blevet helt ribbet af kålsommerfuglens larver, står nu med kraftige grønne skud. 
Så man kan dyrke grønkål til kålsommerfuglen om sommeren, og senere på efteråret er der grønt til egen salatskål. Der bliver sikkert ikke nok til grønlangkål? Men lidt har også ret.
Jeg vil prøve med et par kålplanter næste forår.


I en anden have i nabolaget står det her smukke paradisæbletræ.i min have er benvedbusken på sit højeste.

Det er kastanjetid. Det er længe siden, jeg har fulgt et barn til svømning, men de seneste to gange har jeg fulgt Johanne. Der er nye regler for forældre og bedsteforældre: Man skal blive udenfor. Men man kan godt for lov at komme ind, hvad jeg benyttede mig af første gang. 
Det er dejligt at se, hvor glad hun er for at være i vandet, og hvordan hun uforfærdet går til øvelser og leg. Men der er utrolig varmt inde i sådan en svømmehal, når man har tøj på, så i mandags gik jeg op ovenpå, hvor højskolens elever har fitness-rum, og hvor der er store panoramavinduer ud til bassinerne, og hvor det er hyggeligt at sidde og læse og kigge ned.


Silkeborg Bad havde inviteret frivilliggruppen til et specielt  arrangement i sidste uge.
På invitationen var der et billede fra en tidligere anledning. Den dag, vi var der, sad/lå alle med ansigterne vendt mod de store vinduer. Det var fra kl 17-19 i det tidspunkt lyset skiftede, og farverne forandrede sig, mens solen gik ned.  Kristian Lilholt Band spillede tre gange en halv time med pauser indlagt, hvor vi kunne hente vin og cider. Det var meget stemningsfuldt og smukt. Der er bare noget, jeg ikke forstår: Hvorfor skal der være højtalere i det relativt lille rum, når de fire musikere sidder lige ved siden af os? Jeg ved godt, at nogle mennesker elsker høj musik. Vi sad der i en afslappet, meditativ stund, og så foretrækker jeg dæmpet musik. Men smag og behag er forskellig.

For nogle dage siden var jeg i biografen arrangeret af ÆldreSagen. Det var første gang siden corona-nedlukningen. I normale tider er det et fast arrangement den første onsdag i måneden. Vi så den meget storslåede film om Margrethe d. 1. Den er så flot fotograferet og kun Trine Dyrholm kunne spille den rolle. Der var helt utroligt mange mennesker, der havde lyst til at se den film. For at rumme alle, blev den vist i 3 sale. Bagefter er der kaffe og småkager, men vi gik ud af mylderet og hjem til mig.
En morgen for nogle dage siden var der tæt tåge. Jeg har et yndlingssted ved Gudenå, hvor det er så skønt, når solen bryder gennem tågen. 

8 kommentarer:

 1. Det glæder mig, at du har set filmen Margrethe den Første - jeg var også begejstret.
  Lige som dig skal jeg også tage mig sammen, når der skal stikkes kanter. Her er det langs fliserne i haveindgangen.
  Hvor er det dog smukke billeder fra Gudenåen! De minder mig om vores ferie i Søhøjlandet for mange år siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, så deler vi den begejstring for den første Margrethe :-)
   Det lyder hyggeligt, du bliver mindet om ferie her i området.

   Slet
 2. Åh kantarbejde. Dét bliver heller ikke min favorit :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Å+K - heller ikke din favorit? Vi er mange i samme båd :-)

   Slet
 3. Hvor har du fået flotte kanter! Jeg skal heldigvis bare tage John sammen til det, for han har en dims til at stikke dem, og når han har dimser, er det sjovt. Synes han ;-)
  Jeg er meget lydfølsom og har det lige som dig med høj lyd. Selv i min grønne ungdom var jeg kun til to koncerter, fordi jeg ikke kunne klare lydbombardementet. Jeg ville hellere høre god musik derhjemme, hvor jeg selv kunne bestemme dB-niveauet.
  Vinduespartier til indkig i alt for varme svømmehaller er en god opfindelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du heldige, at du har John at tage sammen :-) Jeg har også en særlig kantstikker. Den er ikke motoriseret, men nem at arbejde med. Især når jorden er fugtig.
   Så du har det som jeg med høje lyde. Det betyder også, at jeg heller ikke er den store koncertgænger.

   Slet
 4. Der ser godt ud, godt klaret :-)

  Jeg læste om Kur uden ord efter en Kristian Lilholt koncert. Og jeg er fuldstændig enig - der er ingen grund til at sætte højtaler på, når meningen er afslapning og nydelse. Men måske bliver vi ikke badet nok i lyd, hvis det er for stille :-)

  SvarSlet
 5. Lene, ja ikke :-)
  For nogen ville lyd-badet nok ikke blive 'varmt' nok, hvis lyden var for svag.

  SvarSlet