søndag, januar 10, 2016

Om tanker og andet ...Søndag formiddag kl. 9.30 er der allerede gang i gymnastikken på Østre strandbred.

Jeg har vist skrevet det før, men jeg er stadig overrasket over, hvor mange mennesker, der er ude at motionere en søndag morgen.

Især er der mange løbere i store grupper.


Jeg gik med forsigtige skridt ned af det skrånende terræn til badebroen, idet en nydelig herre i moden alder gled på bagdelen, mens han klamrede sig til det lille håndklæde han havde om sine lænder. Et øjeblik senere tog han revanche ved at udføre et flot hovedspring fra broen.
Der var isglat på broen i dag.

Jeg er stadig forbløffet over mig selv og min vinterbadning. Flere venner er begyndt at advare mig om, at det er farligt og jeg kan få hjertestop osv. og sender links til artikler, der handler om, at vinterbadere lever kortere, end folk der bader hjemme.
Det synes jeg er rigtig irriterende. Måske er det omsorg? Måske er det dril?
Når jeg tidligere mødte folk, der var vinterbadere, sagde jeg altid, at jeg troede, jeg ville få hjertestop, hvis jeg gik ud i koldt vand.
Den tanke havde jeg også i begyndelsen. Da var vandet 17 grader, så det var ikke koldt som nu. Men jeg tænkte tit de første gange, at bare jeg ikke dør af det ...
Men efterhånden tænkte jeg ikke på det mere.
Indtil en 'ven' er så 'flink' at linke til en kinesisk undersøgelse. Jeg har ikke læst artiklen. Men det er nok til at aktivere min frygt igen.
Øv.
Jeg vil nødig bringe mig selv i en livsfarlig situation. På den anden side, der er så meget, der er farligt. F.eks at køre bil. Det gør jeg tit uden at tænke over det.
I mange tilfælde og situationer handler det om tanken. Tankens magt er stor.
Til svømmeundervisning bliver jeg stadig forpustet ude på det dybe vand. Jeg tror, instruktøren har ret, når han siger, det skyldes mine tanker og min frygt - ikke dårlig kondition.
Jeg vil ikke lade min frygt styre mig.
Hvordan ville det være, hvis jeg som ikke-ryger begyndte at sende links og artikler om rygningens skadelige virkninger til de rygere jeg kender? Det vil da være utidig indblanding.

Jeg har frabedt mig artikler og links. Jeg kan selv opsøge den viden, jeg ønsker. 'Vennen' forsvarer sig med, at han ønsker mig et godt og langt liv. Men det er der ikke nogen, der kan garantere.
Måske er jeg sart på lige det område? 

3 kommentarer:

 1. Jeg er sikker på, at man kan finde rigtig mange artikler om, hvor sundt det er at vinterbade. Man kan få hjertestop, når man sover, eller kører bil, - man holder jo ikke op med dét af den grund.
  Den velvære man føler efter et vinterbad kan ikke sammenlignes med noget. Fortsæt du bare, - jeg synes, du er sej.

  SvarSlet
 2. Dejligt billed fra kælkebakken, og jeg forstår godt børnene er afsted, tænk hvis det er det eneste sne denne vinter.
  Mange mødes søndag formiddag for at motionere, enten løb, gang eller i motionscentre. Det er så hyggeligt at følges.

  SvarSlet
 3. HA - ja, begynd du at sende materiale ud om risikoen ved at ryge :-D
  Dine venner skal passe sig selv, skal de. Det er jo altid muligt at finde ud af lige præcis det, man gerne vil have at vide, og så 'overse' det modsatte synspunkt. Man kan sikkert også finde en enkelt, der er blevet reddet ved ikke at have sikkerhedsselen på ved et biluheld. Sådan en historie hørte min mor, og alskens statistikker om, hvor mange selerne til gengæld reddede, gad hun slet ikke høre på.
  Selvfølgelig vil man også kunne finde en, der fik hjertestop af at vinterbade. Vedkommende ville nok bare have fået det hjertestop alligevel - nu ramte det tilfældigvis bare lige i vandet.
  Hvis du har det godt med det, så gør det også noget godt for dig, og det skal andre ikke blande sig i. Jeg synes stadig du er sej :-)

  SvarSlet